Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Veszélyes is lehet a műanyag!

Veszélyes is lehet a műanyag!

Veress Máté - HillVital
2019. 07. 16. 10:23:00

Sokszor műanyag dobozban tároljuk és melegítjük az ételünket. Tudd meg, melyik veszélyes az egészségre.
 

A boltban vásárolt ételeket, italokat általában műanyag csomagolásban vásároljuk meg. Elviekben ezeknek a csomagolásoknak semmilyen káros hatásuk nincsen az egészségre, ám sokuk káros anyagokat enged át az ételbe és az italba. Az egyik káros anyagokat tartalmazó műanyagfajta a PVC. Ezt elég gyakran használják csomagolásként. Általában élelmiszerrel érintkezve (forró és zsíros ételek) válik ki belőle a káros anyag. A polisztirol csomagolásoknak is egészségkárosító hatásuk van. Ez az anyag megtalálható sok eldobható edényben, evőeszközökben és poharakban is. Ahhoz hogy megtudjuk, melyik edény milyen műanyagot tartalmaz, ahhoz meg kell néznünk a doboz alján lévő újrahasznosítási kódot, amit a háromszög alakban láthatunk. A 2,4,5 számmal ellátott csomagolások általában biztonságosak, de a 3,6 és 7-es kóddal rendelkezőek kerülendő anyagot tartalmaznak. Ha tehetjük, melegítéskor és evéskor váltsuk fel a műanyag edényeket üvegre vagy kerámiára!  

Az 1-es jelzésű műanyag a polietilén vagyis a PET vagy PETE a rövidítése. Ez egy átlátszó műanyag és benntartja a folyadékot, a szénsavat és az oxigént is. Általában üdítők, ásványvizek vagy élelmiszerek szoktak benne lenni. Általában az 1-es jelzésű palackoktól óvakodni kell mivel apró repedések is keletkezhetnek rajta és a káros anyagok akár az élelmiszerbe is bele szivároghatnak. Veszélyes anyag még a DEHP is amiről kiderítették, hogy negatív hatással van az emberi endokrin rendszerre. Összefüggések lehetnek ezen vegyület és a túlsúly között. Káros hatással van a májra, a vesékre és a tüdőre is. A PET palackban lévő ételek és italok kivannak téve még egy vegyszernek, ez pedig az antimon-trioxid. Ez a káros vegyszer bőrirritációkat és légzőszervi problémákat is okozhat.  Érdemes belegondolni, hogy az üdítőitalok és az ásványvizek kamionokon utaznak, és napokat vagy heteket várakoznak a raktárakban amíg a boltokba kerülnek. Hőnek vannak kitéve, és minél több időt vannak az italok és az ételek a műanyagban annál több vegyszer út bele.

Veszélyes lehet a műanyag edény és evőeszköz.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 
Az ősz beköszöntével az immunrendszer erősítése ismét nagy szerepet kap. Fel kell készíteni a szervezetet a kórokozókkal elleni védelemre, aminek az egyik legrégebbi formája a gyógyteák fogyasztása.
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!

Keresés