Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A mellkasi fájdalom lehetséges okai

2023. 07. 19. 09:24:00 hillvital.hu

A mellkasi fájdalom több betegség velejárója is lehet, mint a reflux, a pánikbetegség és legrosszabb esetben a szívinfarktusnak is egy előszele lehet.
 


Nézzük, hogy melyek lehetnek a mellkasi fájdalom lehetséges okai!

A legtöbb esetben csak a kísérő tünetek alapján lehet következtetni az eredeti forrásra. Az öndiagnózis elég veszélyes lehet egy ilyen problémánál, ezért mindenképpen látogass el egy orvoshoz. 
 

Jó hír, hogy csökkenti a szív eredetű probléma esélyét, ha a fájdalom csak néhány másodpercig tart, valamint gyógyszer vagy egy masszázs hatására elmúlik. Ha csak egy bizonyos pontok alakul ki a fájdalom, akkor is nagy a valószínűsége, hogy nem nagy a baj.


De mégis mi okozhatja a mellkasi fájdalmat?


Emésztőrendszeri betegség: Több emésztőrendszeri probléma okozhat mellkasi vagy a bordáknál létrejött fájdalmat, ilyen lehet az epekő, a reflux vagy akár egy fekély. Mindenképpen kivizsgálást igényelnek.

Izomfájdalom: Mellkasi fájdalmat eredményezhet egy húzódás, sérülés vagy krónikus fájdalom is. Lehet a fájdalom éles, tompa vagy akár csak egy pontra koncentrálódhat. Hirtelen belégzéskor romlik a fájdalom, masszírozásra pedig enyhül. Izomfájdalom esetében nagyszerű hatással lehet a problémára a gyógynövényes balzsamok használata.

Pánikroham: Ez egy nagyon ijesztő betegség. Legtöbb esetben a mély légzés és a tudatos jelenlét képes enyhíteni a tüneteket, de ha nem múlik így sem a fájdalom, akkor orvoshoz kell menni.

Légúti fertőzés: Ha egy fertőzés során gyakran köhögsz, akkor az is okozhat fájdalmat a mellkasban. Ha a betegség után nem múlik a fájdalom, akkor érdemes kivizsgálni.

Szív- és érrendszeri problémák: Az angina gyakran okozhat mellkasban lévő fájdalmat. Ez azért van mert nem jut elegendő vér a szívbe. A nyomás és szorító érzés kisugározhat az állkapocsba is. Ilyen probléma esetén azonnal orvoshoz kell menni.

A mellkasi fájdalom lehetséges okai