Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Házi praktika narancsbőr ellen

2021. 05. 11. 12:16:00 Sági Zsolt - HillVital

A narancsbőr általában a nőknél szokott kialakulni. 
 

Legtöbbször a hason, csípőn, combon és a fenéken fordul elő. A narancsbőr folyamatosan alakul ki. Eleinte szemmel nem látható, azonban később már fekve és állva is észre vehető. Kialakulása a helytelen táplálkozásnak, a kevés folyadékbevitelnek, hormonzavarnak, vese- és máj betegségnek, elsavasodásnak és még nagyon sok mindennek köszönhető.

 

A kávézaccot alkalmazhatjuk narancsbőr ellen, de emellett még bőrradírként is tökéletes. Több fajta keveréket készíthetsz belőle, amiből megmutatunk egy párat.

 

Reméljük, tudunk vele segíteni!
 

Kávézacc magába
Jó sok kávézaccot kenjél a problémás területre és jó erősen masszírozd bele.  A hatást már pár napon belül észre fogod venni.

 

Mézes, olívaolajos kávézacc
Ennek az elkészítéséhez őröld finomra a kávézaccot. Ha ez megvan, akkor tegyél hozzá egy kis mézet és olívaolajt. Ezeket keverd össze és kend fel a problémás területre és masszírozd pár percig. Ezután töröld le nedves anyaggal.

 

Kávézacc szappan
Melegíts fel egy szappant, majd keverd össze kávézaccal, öntsd ki egy kis edénybe és várd meg, amíg megszilárdul. Ezután bőrradírként és narancsőr ellen is használhatod a házi készítésű szappant.

 

Rendszeres testmozgás
A rendszeres testmozgás szinte elengedhetetlen. Ajánlott hetente legalább 3-4 órát rendszeresen mozogni. A lényeg a rendszerességben van. Nem kell túlzásba esni és egyszerre órákat sportolni, majd hetekig csak feküdni. Inkább végezzük kevesebb mozgást, de azt rendszeresen.

 

Megfelelő táplálkozás
A rendszeres testmozgás mellett a megfelelő táplálkozás szintén elengedhetetlen. Ajánlott a rendszeres napi ötszöri étkezés. Inkább reggelre fogyasszunk  péksüteményt, kenyeret, amelyet így a szervezetünk képes elégetni egész nap alatt. Fogyasszunk minél több zöldséget és gyümölcsöt. A napi 2-3 liter nem cukros folyadék fogyasztása is fontos!

 

Narancsbőr elleni házi praktikák