Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Mondj nemet a cukros üdítőkre!

2021. 01. 20. 13:01:00 Veress Máté - HillVital

Sok pozitív hatást is be tudunk indítani a szervezetünkbe, ha lemondunk a cukros üdítőkről. 
 

Nem is gondolnánk, mennyi kalóriát és cukrot jelent egy doboz üdítő elfogyasztása. 

 

Akár 44 gramm cukrot is tartalmazhat, és ha a szervezetünk nem használja fel a plusz cukrot, akkor azok zsírpárnaként rakódnak le. 
 

Ha leállunk a cukros üdítők fogyasztásával, akkor a testsúlyunkat is könnyebben kordában tarthatjuk. Vérnyomás problémák esetén nem is szabadna üdítőt innunk, hiszen ezek az italok jelentősen növelhetik a vérnyomást.
 

A diabétesz rizikóját is növelhetik az üdítők, tehát a cukorbetegség veszélyét is jelentősen csökkenthetjük, ha elhagyjuk. A csontjainkat is megerősíthetjük, ha mellőzzük az üdítőket. Az üdítőitalokban lévő vegyületek kivonják a fontos anyagokat a csontból, így azok sokkal törékenyebbek és gyengébbek lesznek. Jelentősen növeli a szervezet húgysavszintjét, így idővel köszvény alakul ki.
 

Javíthatjuk a vesék működését, és megelőzhetjük a vese károsodását, ha nem iszunk cukros üdítőt. Akár napi 2 doboz üdítőital is növelheti a veseprobléma rizikóját.
 

A sok cukros üdítő fogyasztása akár szívbetegséghez is vezethet. A szívbetegség összefüggésben áll a kalóriabevitellel. 
 

Azt érdemes tudnod, hogy nem csupán csak az alkohol vezethet májkárosodáshoz hanem a sok cukros üdítőital is. Aki naponta 2 üveg üdítőt megiszik rendszeresen az számolhat a májkárosodás esélyével. 
 

Ezek az üdítőitalok sajnos depresszióhoz is vezethetnek. Akik sok ilyen italt isznak főleg a gyerekeknél, azok hajlamosabbak a depresszióra és a lelki problémákra és a hiperaktivitásra is.

Sajnos aki átlagon felüli mennyiségben fogyaszt cukros üdítőitalt, azoknak az agyuk sincsen biztonságban. 

 

Az idő előtti öregedés is köszönhető annak, ha a valaki nagyon sok cukros üdítőitalt iszik. Az ilyen feldolgozott italokban és ételekben található foszfátok felgyorsítják az öregedést.

A sok cukor elhízáshoz is vezet, ezt szinte mindenki tudja. Aki azzal nyugtatja magát, hogy cukormentes kólát iszik, annak sincs jó hírünk, ugyanis az sem különbözik semmivel.

 

Mondj le te is a cukros üdítőkről.