Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Ne legyen az ünnep hízókúra!

Ne legyen az ünnep hízókúra!

Sági Zsolt - HillVital
2020. 11. 30. 18:17:00

Ismerj meg néhány karácsonyi táplálkozási tippet, hogy ne legyen a karácsony hízókúra!

Átlagosan két kilót hízunk karácsony és újév között, köszönhetően annak a minimum 500 pluszkalóriának, melyet az ünnepek alatt megeszünk.

Hogyan kerülhetjük el a hízást úgy, hogy a finom falatokról sem mondunk le? 

Egy amerikai szakértő szerint nem az a legnagyobb gond, ha valaki túleszi magát karácsonykor, hanem hogy vannak, akik egész évben többet esznek a kelleténél. "Próbáljuk meg a karácsonyt úgy tekinteni, mint bármilyen más vacsoravendégséget" - mondja Holly Hull, az oklahomai egyetem kutatója. "Legyünk tudatosak az ételválasztásokkal kapcsolatban." 

Következzen a szakértő néhány könnyen betartható tippje az ünnepi súlymegtartáshoz: 

- csak mértékkel fogyasszunk az ételből. Ne essünk túlzásba egyik fogással sem, ugyanis érdemes szem előtt tartani a tényt, hogy esetleg még máshova is vendégként várnak minket. Megsérteni pedig senkit nem akarunk azzal, hogy meg se kóstoljuk a vendégvárót, ugye?

- evés után menjünk el sétálni. 15 perc lendületes séta segít felpezsdíteni a vérkeringésünket és megakadályozza, hogy jóllakottan nassoljunk! 

- ne együnk a tévé vagy a számítógép előtt! Ha van valami, ami elterelje a figyelmünket, hajlamosabbak lehetünk többet enni. 

- ne tartsunk szem előtt nassolnivalót: vagy tegyük el a maradékot, az ajándékba kapott csokoládét, vagy mi menjünk tőle minél távolabb! 

- együnk lassan! A gyomornak nagyjából 15 percre van szüksége, hogy "megüzenje" az agynak, ha tele van. Ha ennél gyorsabban eszünk, könnyen több ételt vehetünk magunkhoz, mint amire valóban szükségünk van. 

- ne féljünk nemet mondani! Bármennyire is finomnak találtunk egy ételt, ne vegyünk belőle többször, és a kínálgatásnak is álljunk ellen! 

- igyekezzünk a pihenés napjai alatt is sportolni valamit: menjünk sétálni, játsszunk a szabadban, vagy táncoljunk! 

- ne vásároljunk éhesen! Ha eszünk, mielőtt elindulunk, akkor kisebb az esélye annak, hogy olyan dolgot is megvásárolunk, amit hirtelen megkívánunk.

Karácsonyi táplálkozási tippek

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!