Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ezek a növények tisztítják a lakás levegőjét

2021. 03. 18. 15:04:00 Veress Máté - HillVital

A cserepes növények megtisztítják a levegőt, amit belélegzünk, valamint a káros vegyi anyagokat is kiszűrik.
 

Mindenkinek ajánljuk, hogy tartson szobanövényt a lakásában. A zöld növények ráadásul a pszichénkre is előnyösen hathatnak.
 

A legajánlottabb növények a következők: a leghatékonyabb légtisztító a guzmán bromélia, ami egy trópusi faj, és a lakásban is hónapokon keresztül virágzik. Nagyon hatásos az illatos sárkányfa, ami az aceton eltüntetésében brillírozik. Hatásos lehet a zöldike, a pozsgafa és a karibi fakaktusz is.
 

Dracéna: Ez egy fényes és vörös peremes levelű szép növény. Nagyon lassan növekszik és nem is annyira érzékeny a körülményekre. Kiszűri a lakásból a formaldehidet, a benzolt és számos káros vegyületet. Az a hátránya, hogy mérgező, tehát gyerekekre és háziállatokra veszélyes lehet.

Zöldike: Nagyon szép szobanövény aminek hosszú fűszálszerű levelei vannak. Ez már kifejezetten gyorsan nő. Hatásos a mérges gázok ellen mint a formaldehid és a xylén. Érdemes a konyhában tartani vagy a tűzhelytől nem messze. Érdekesség, hogy egy közepes méretű zöldike 4 óra alatt egy 25 négyzetméteres szoba levegőjének a szén-monoxid tartalmát képes 80%-al lecsökkenteni.

Aloe: Ez egy napszerető növény. Megköti a formaldehidet és a benzolt is. Ezek tisztítószerek, festékek vagy háztartási tisztítószerek miatt kerülnek a lakásba. Nagyszerű választás az aloe egy konyhaablakba ahova besüt a nap.
 

Gerbera: Ez a nagyszerű növény nagy mennyiségű káros anyagot is képes megkötni. Nagyon szép lehet a hálószobában vagy a fürdőszobában. Nagy a fényigénye, tehát napos ablakba kell tenni.
 

Ezek a növények mind megtisztítják a levegőt a lakásban vagy az irodában. Pszichológia szempontból javíthatják az ember kedélyállapotát, csökkenthetik a stresszt, de még a munkakedvet is megnövelhetik. Helyezhetünk el belőlük a lakás minden részébe, sőt, ha van rá lehetőség, akkor még a munkahelyi asztalra is.

Szobanövények amik tisztítják a levegőt.