Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A nyakfájdalom 7 oka

A nyakfájdalom 7 oka

hillvital.hu
2022. 03. 30. 10:16:00

A nyakfájdalom egy nagyon gyakori tünet ami sok embernél előfordul élete során. Van olyan ember akinél csak időszakos a probléma, de van akinél állandó a fájdalom.

Nagyon fontos üzenet minden embernek, hogy nem kell ezzel a fájdalommal együtt élni, meg lehet szüntetni. Több oka is lehet a nyakfájdalom kialakulásának, ezeket fogjuk most megnézni.

1. Helytelen fekvés: az egyik legfőbb oknak számít a helytelen fekvés. Az ember az élete egyharmad részét fekve tölti alvással, ezért fontosak a megfelelő körülmények. Használj megfelelő párnát és matracot is.

2. A huzat: ha alvás közben nyitott ablaknál alszol vagy légkondicionálót használsz, akkor könnyedén kialakulhat a nyakfájdalom.

3. Helytelen ülés: sokan nem is gondolják ez milyen fontos. Ajánlott egyenes háttal ülni mindig. Ezt nehéz megszokni, de egy idő után meg lehet szokni.

4. Rossz testtartás: ha a gerinc nem megfelelő pozícióban van, akkor képes az egész test egyensúlyát felborítani. Nem begörnyedni, ajánlott a kihúzott testtartás.

5. Okostelefonok: ahogy elterjedtek az okostelefonok, úgy egyre több is a nyakfájás az embereknél. A nyakizmok túlterhelődnek a használatukkal és nagyon hamar kialakul a nyakfájdalom. A nyak hozzászokik a rossz tartáshoz és kész is a baj.

6. Idegbecsípődés: az erős és tartós nyakfájás okozhat akár idegbecsípődést is. Ebben az esetben érdemes egy gyógytornászhoz vagy szakorvoshoz fordulni.

7. Lelki okok: stressz vagy depresszió miatt is létrejöhet a nyakfájdalom. A stresszkezelési technikák mint a jóga vagy a meditáció segíthet. Depresszió esetében pedig ajánlott egy szakemberhez elmenni.  

A nyak fájdalom kezelése házi módszerek segítségével

Kezdjük is a legegyszerűbb tanáccsal, ami nem más, mint a fent említett kiváltó okok megelőzése!
Tehát használjunk megfelelő matracot és megfelelő párnát!
Kerüljük el a huzatban tartó hosszas tartózkodást!
Ha ülőmunkát végzünk, figyeljünk oda a helyes pozícióra, testtartásra!

 

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ezzel minden bajt meg is előztünk, hiszen elég csak egy rossz pillanat és máris meghúztuk a nyakunkat.

Nézzük, hogy milyen megoldások is állnak rendelkezésünkre, melyekkel csillapítható a nyakfájdalom.
Egyszerű otthon is elvégezhető gyakorlatokat hajthatunk végre, vagy akár súlyosabb esetben gyógytornászhoz is fordulhatunk. Alkalmazhatunk borogatást, illetve masszázst is. Emellett használhatunk különböző helyi alkalmazású fájdalomcsillapító krémeket, melyeket akár masszázzsal együtt alkalmazhatunk.

Bár a nyaki fájdalom nagyon kínzó tud lenni, általában magától is megszűnik egy hét elteltével. Abban az esetben viszont ha hosszabb ideig fenn áll a probléma, akkor érdemes vele orvoshoz fordulni!

A nyakfájdalom 7 oka.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés