Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A nyaki izomfájdalom okai

A nyaki izomfájdalom okai

hillvital.hu
2022. 11. 22. 15:29:00

A nyaki fájdalom lehet akár akut vagy krónikus is. 

A nyaki izomfájdalom okai között több dolog is szerepelhet, mint az izommerevség vagy a porckopás is,de sajnos súlyos probléma is állhat mögötte.

Ha esetleg az izommerevség okozza a fájdalmat, akkor annak lehet az oka a helytelen testtartás, a helytelen ülés vagy fekvés.

Akár állhat mögötte lelki probléma illetve fizikai megterhelés is.  A huzat is irritálhatja a nyak idegeit, ezért a nyakizmok elkezdenek feszülni és fájdalom alakul ki. Megfázás és influenza miatt is kialakulhat az izomfájdalom. Hirtelen mozdulatok hatására is alakulhat ki izomfájdalom ami gyakori szokott lenni a nyaknál. Akár egy hirtelen rosszul megtett mozdulat vagy egy baleset is okozhat a nyaki csigolyák között egyfajta funkcionális blokkolást. Ez annyit jelent, hogy a csigolyák elmozdulnak kórosan még akár a tengelye körül is megcsavarodhat. Akkor is történhet, ha egész éjszaka kényszertartásban tartod a nyakadat, ezt akár okozhatja egy rossz párna vagy a rossz fekhely. Ezen esetben egy heves fájdalom, vagy mozgáskorlátozottság esetleg kényszertartás alakulhat ki. Nyomás érzékeny is lehet és bekeményedik a nyaki gerinc mellett lévő izomzat. Több olyan kórkép is van amelyek okozhatnak nyaki fájdalmat, ám valójában ezek nem is mozgásszervi eredetű betegségek. Ilyen lehet az övsömör ami égő fájdalommal jár, aztán később hólyagos bőrproblémák is kialakulnak.

Anginás mellkasi fájdalom ami szívinfarktust is okozhat és nyaki fájdalommal is jár. A nyaki nyirokcsomó gyulladása miatt is kialakulhat a nyaki fájdalom. Ez legfőképpen a gyerekeknél fordul elő. 

Gyakran okoz fájdalmat okoz a nyakcsigolyák között lévő porckorongok kopása, gyulladása illetve sérülése. Ezeken kívül vannak még olyan tényezők amelyek miatt kialakulhat az izomfájdalom mint a csontritkulás, gerincferdülés, reumás betegségek, agyhártyagyulladás.

A fájdalom csökkentésében sokat segíthetnek a természetes összetevőjű készítmények. A Gyógyfüves Mesterbalzsam 12 gyógynövényt tartalmaz amelyek gondosan lettek összeválogatva. Mindenképpen érdemes vele tenni egy próbát, ugyanis már sok embernek segített.

A nyaki izomfájdalom okai
 

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés