Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Nyár végi teendők a kertben amelyek fontosak!

2022. 08. 23. 09:24:00 Veress Máté - HillVital

Ha kerted van, akkor tudod, hogy mindig foglalkozni kell vele. Ahogy véget ér lassan a nyár, úgy jönnek a teendők. Most mutatunk neked néhány fontosat, nehogy elfelejtsd.

A virágok átültetése
 

Az évelő és elvirágzott virágokat ajánlott áttelepíteni, hogy a rendszeres öntözés mellett begyökeresedjenek.


A virágok szaporítása

 

Nagyszerű lehet ilyenkor az évelő virágok szaporítása. Mivel elvirágoztak, ezért könnyen szedhető a földből a tőrészük. Érdemes napos részre tenni és egy jól fellazított nyirkos talajba helyezni.


Termés betakarítása

Ha vannak olyan zöldségek vagy gyümölcsök a kertben amiket még nem szedtél le, akkor mindenképpen érdemes mostmár ilyenkor betakarítani őket. Éppen ezért még szeptember elején csodás, friss ételek kerülhetnek az asztalra.

A másodvetés

 

Több zöldség is újravethető augusztus végén is. Ilyenek a saláták, a káposztafélék, a borsó, a retek, a spenót és a sóska is.

Készítsd elő a talajt!

 

Nem csupán tavasszal fontos a talaj előkészítése, hanem nyár végén is. Fontos az ásás, a gereblyézés, a trágyázás és a gyomirtás is.

A magok begyűjtése

Amiket szeretnél ültetni jövőre is, azoknak érdemes eltenni a magjait. Ki kell szárítani a magokat és eltenni egy hűvös és száraz helyre. És persze érdemes felírni, hogy mi minek a magja.

A metszés

 

Ha van olyan fád amin túl sok a hajtás, akkor mindenképpen távolítsd el a felesleges részeket. Az olyan részeket is le kell metszeni amelyek már elhaltak. A fákon kívül vannak még növények amiket meg kell metszeni, ilyen a levendula, a rozmaring, és a lilaakác is.

Reméljük tudtunk neked segíteni ebben a témában is.

Nyár végi teendők a kertben amelyek fontosak!

Tartalomhoz tartozó címkék: kert kertészkedés kerti munka nyár