Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Paradicsomleves

2017. 01. 25. 15:30:00 Sági Zsolt - HillVital

Ez a leves tökéletes lehet a nagy hidegekben.

Nézzük is a hozzávalókat:

- 1 db hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál vaj
- 85 dkg paradicsom
- 35 dkg fűszerpaprika

egy kis doboz sűrített paradicsom

- 4,5 dl zöldségleves (alaplé)
- 1/4 teáskanál szárított bazsalikom
- 1/8 teáskanál szárított oregánó
- só, bors, xilit

Elkészítése:

Egy fazékban forraljunk vizet! A paradicsom bőrét kereszt alakban metsszük be! Dobjuk bele a forrásban lévő vízbe a paradicsomokat 2 percre. Ezután csepegtessük le, hámozzuk meg, végül turmixoljuk össze! Egy fazékban a vajat felforrósítjuk, belenyomjuk a fokhagymát, beletesszük a felszeletelt vöröshagymát, és megpirítjuk a keveréket. Végül rátesszük a fűszerpaprikát, majd adjuk hozzá az összeturmixolt paradicsomokat. 10 percig főzzük állandó kevergetés mellett. Ezután öntsük fel az alaplével, majd tegyük bele a sűrített paradicsomot, és fűszerezzük: pici xilit, só, bors, oregánó, bazsalikom. Még kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Tálaláskor meghinthetjük reszelt sajttal és friss bazsalikommal is.

Készíts paradicsomlevest