Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Hungarian
English
German
Kategóriák

Az ételek színkódja 2.

2016. 06. 20. 16:08:00 HillVital

Piros és a likopin: az erek védelmezője.

A piros ételek a likopin nevű fontos antioxidáns anyagnak köszönhetik élénk színüket.

A vörös színűeké pedig a betain, amely tumor ellen kiváló hatású. Ezen kívül segíti a vörösvérsejtek regenerálását és szaporodását, vagyis a vérszegénység ellenszerei. A vörös és a piros ételekben rengeteg flavonoid található, amely serkenti a vérkeringést, erősíti a véredények falát.

Legfontosabb forrásai: pirospaprika, paradicsom, cékla, csipkebogyó, meggy, vérnarancs, cseresznye, málna, szamóca, ribizli.

Tehát fogyasszuk bátran a piros és vörös gyümölcsöket, zöldségeket is! Cikksorozatunk következő állomása a narancssárga lesz.
Ismerd meg a piros zöldségeket.

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészség