Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A legfinomabb puliszka recept

A legfinomabb puliszka recept

Sági Zsolt - HillVital
2020. 11. 25. 10:50:00

Itt egy egyszerű puliszka recept, amely után megnyalod mind a 10 ujjad!

Nemrég megismerkedtünk a puliszka egészségre gyakorolt jótékony hatásával. Már akkor ígértünk egy jó puliszkareceptet, úgyhogy lássuk is mire van szükségünk. A puliszka készítése egyáltalán nem nehéz. 

Hozzávalók:

- 10 dkg kukoricadara
-
- 0,8 dl víz
- vaj

A kukoricadara főzése:

Egy kis lábasban forraljunk fel sós vizet, majd öntsük hozzá a kukoricadarát. Közben folyamatosan kevergetni kell. Ha kellően besűrűsödött (kb. 20 perc), kanállal formázzunk belőle halmokat, és már tálalhatjuk is. Aki akarja vajon meg is piríthatja a puliszkadarabokat. Akár köretként is feltálalhatjuk bármilyen húsételhez.

Ínyencek másképp is fogyaszthatják. Egy kisebb tepsit kenjünk ki olvasztott zsírral, oszlassunk el benne néhány kanál puliszkát, erre tegyünk egy réteg túrót, tejfölt, és csepegtessük le zsírral, majd egy újabb adag puliszkával fedjük be. Forró sütőben pirítsuk meg a tetejét, és melegen tálaljuk. De variálhatjuk még sült baconszalonnával vagy pirított vöröshagymával is.

A puliszka receptek is lehetnek változatosak. Most bemutatunk egy tehéntúrós puliszkát is.
 

 

Tehéntúrós puliszka

Nézzük is, hogy mire van szükséged hozzá.
- 500 ml víz
- 125 gramm kukoricadara
- 1 evőkanál vaj
- 350 gramm tehéntúró
- 100 gramm füstölt szalonna
- ízlés szerint só

 

A puliszka főzése:

Az elkészítése eléggé egyszerű. A vizet 1 teáskanál sóval és a vajjal langyosra kell melegíteni és folyamatosan kell kavarni. Közben bele kell önteni a kukoricadarát. Állandó kavarás mellett fel kell főzni, ezután közepes hőmérsékleten sűrűre kell főzni 30-40 percig. Most az következik, hogy a szalonnát apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben ki kell olvasztani. A túrót el kell morzsolni és sóval kell ízesíteni. Az edény alját meg kell szórni túróval. Ezután tenni kell 1-2 kanál puliszkát a tálba, el kell simítani, aztán ismét megszórni túróval. Addig kell tovább rétegezni míg a hozzávalók el nem fogynak. A végén meg kell szórni a szalonnakockákkal.
 

A puliszka főzése

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!