Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Egy rendkívül finom puliszka recept

2024. 06. 14. 12:54:00 HillVital

Bemutatjuk az egyik legfinomabb puliszka receptet, amely után megnyalod mind a 10 ujjad!
 

Nemrég megismerkedtünk a puliszka egészségre gyakorolt jótékony hatásával. Már akkor ígértünk egy jó puliszkareceptet, úgyhogy lássuk is mire van szükségünk. Az eredeti puliszka recept elkészítése egyáltalán nem nehéz. 
 


Hozzávalók az eredeti puliszkarecepthez:

- 10 dkg kukoricadara
-
- 0,8 dl víz
- vaj

A kukoricadara főzése:
 

A puliszka készítése nagyon egyszerű. A puliszka víz arány általában majdnem annyi mint a kukoricadara. Egy kis lábasban forraljunk fel sós vizet, majd öntsük hozzá a kukoricadarát. Közben folyamatosan kevergetni kell. Ha kellően besűrűsödött (kb. 20 perc), kanállal formázzunk belőle halmokat, és már tálalhatjuk is. Aki akarja vajon meg is piríthatja a puliszkadarabokat. Akár köretként is feltálalhatjuk bármilyen húsételhez.

Ínyencek másképp is fogyaszthatják, így viszont változik a puliszka elkészítése. Egy kisebb tepsit kenjünk ki olvasztott zsírral, oszlassunk el benne néhány kanál puliszkát, erre tegyünk egy réteg túrót, tejfölt, és csepegtessük le zsírral, majd egy újabb adag puliszkával fedjük be. Forró sütőben pirítsuk meg a tetejét, és melegen tálaljuk. De variálhatjuk még sült baconszalonnával vagy pirított vöröshagymával is.
 

A puliszka receptek is lehetnek változatosak. Most bemutatunk egy tehéntúrós puliszkát is.
 

Tehéntúrós puliszka
 

Ebben az esetben is a puliszka recept kukoricadara hozzáadásával készül.

Nézzük is, hogy mire van szükséged ehhez az egyszerű puliszka recepthez:

- 500 ml víz
- 125 gramm kukoricadara
- 1 evőkanál vaj
- 350 gramm tehéntúró
- 100 gramm füstölt szalonna
- ízlés szerint só

 

A puliszka főzése:

Az elkészítése eléggé egyszerű. A vizet 1 teáskanál sóval és a vajjal langyosra kell melegíteni és folyamatosan kell kavarni. Közben bele kell önteni a kukoricadarát. Állandó kavarás mellett fel kell főzni, ezután közepes hőmérsékleten sűrűre kell főzni 30-40 percig. Most az következik, hogy a szalonnát apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben ki kell olvasztani. A túrót el kell morzsolni és sóval kell ízesíteni. Az edény alját meg kell szórni túróval. Ezután tenni kell 1-2 kanál puliszkát a tálba, el kell simítani, aztán ismét megszórni túróval. Addig kell tovább rétegezni míg a hozzávalók el nem fogynak. A végén meg kell szórni a szalonnakockákkal.
 

Elkészített puliszka.