Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató Elfogadom
Menü

Házi reszelt tészta recept: Így csináld!

hillvital.hu
2022. 11. 24. 14:58:00

A gombóta egy nagyon régi étel, a fiatalabb korosztály lehet már nem is tudja mi az. Pedig nagyon egyszerű az elkészítése. A reszelt tésztát a sós vízben addig kell kavargatni ameddig el nem főtt a leve. Az elkészült reszelt tésztához régen szalonnát szórtak és úgy fogyasztották. Nagyon egyszerű ám finom étel.



Mutatjuk is, hogy mire lesz szükséged a házi reszelt tészta recepthez:


-1 db tojás

-1 csipet só

-1 evőkanál finomliszt (ezzel kellesz kemény tésztává gyúrnod)

-40 dkg burgonya

-20 dkg füstölt szalonna

-só és bors ízlés szerint
 


Most pedig következzen az elkészítése.
A tojást egy csipet sóval ki kell keverni, aztán a liszt segítségével kemény tésztát kell készíteni. A reszelő legnagyobb lyukán reszeld le egy tiszta konyharuhára, aztán hagyd egy kicsit szikkadni.

Ezután a burgonyát pucold meg, majd kockázd össze, aztán sós vízben tedd fel főni.

Addig amíg fő a burgonya, kockázd fel a szalonnát és süsd ropogósra. Ha kész, vedd ki a zsírjából és hagyd hűlni.

Amikor már majdnem puha a burgonya, szórd bele a reszelt tésztát és főzd készre. Ez nagyjából 5 perc.

Amikor kész, akkor ízlés szerint sózhatod és borsozhatod. Tálalható az étel. Szedd ki egy tányérba és megszórhatod a szalonnával valamint egy kis zellerzölddel is akár.

Házi reszelt tészta recept

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés