Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ezért fájnak jobban az ízületeink a téli hónapokban. Ez az oka

2022. 01. 05. 08:57:00 Egresi Attila - HillVital

A hideg levegő kedvez a reumás, ízületi panaszoknak. A betegek ilyenkor a tüneteik erősödését tapasztalhatják.

intenzív reumatikus fájdalmak a téli hónapokban


De miért ilyenkor?

A fájdalom oka a nyomás változása. A reuma egy nagy gyűjtőfogalom, amely közel 210 betegséget takar. A közös bennük, hogy minden esetben valamely testrész ok nélküli, fájdalmas, tartós, a legtöbb esetben gyulladásos megbetegedéséről van szó. A betegséggel járó fájdalom azonban sokszor fokozódik, többek közt az időjárás változása szerint.

Ennek oka a légnyomásnak a változása. Az egészséges ízületek belső nyomása ugyanis nulla, és ezt a külső légnyomás nem befolyásolja. A betegnek a kopásos, vagy gyulladásos ízület nyomása azonban magasabb. Ezt a nyomást a légnyomásváltozás gyors süllyedése - emelkedése is befolyásolja, duzzanatot, fájdalmat eredményez.

Ráadásul a hideg hatása fokozza az izomfeszülést és görcsöt, ami szintén fájdalomhoz vezet. A hideg szél leginkább hát és derékfájást eredményez, ugyanakkor a térdízület fájdalma szempontjából jóval nagyobb szerepet játszik a lábak rossz vérkeringése.

 

 

A fájdalomcsillapítás lehetőségei

Szakemberek javaslatai szerint segít a lazító meleg fürdő és az izommelegítő krém. A meleg fürdő lazítja az izmokat, vagy az olyan krémek, amelyek hőt termelnek az adott testrészen.

 

Azoknak, akik tartós megoldásra vágynak és óvakodnak a fájdalomcsillapítók túl gyakori alkalmazásától, érdemes kipróbálniuk a természetes, alternatív lehetőségeket, melyek a HillVital-nál is megtalálhatóak.

 

- Izommelegítésre, izomfájdalomra, izomgörcsre a KAPSAMAX EXTRA BALZSAMOT ajánljuk, mely gyógynövényei révén felmelegíti az adott testrészt, kellemesen ellazítja az izmokat.

- Reumatikus panaszok enyhítésére a MESTERBALZSAMOT. Mely speciális összetevői révén hatásos lehet a panaszok enyhítésében.

- Ízületi panaszok esetére (hát, láb, derék, kar) pedig a MAXIMUM BALZSAMOT, mely egy igen erős, nagyon magas hatóanyagú gyógynövényes balzsam, 19 különleges gyógynövénnyel.

 

KAPSAMAX EXTRA BALZSAM

Kapsamax Extra balzsam - izomfájdalmakra

MESTERBALZSAM

BIO Mesterbalzsam - reumatikus panaszokra

MAXIMUM BALZSAM

Maximum balzsam - ízületi panaszokra