Most egy nagyon finom olaszos ételt hoztunk el neked, ami egy kissé különleges ugyanis kolbászmártással készül el. Nézzük mikre is van szükséged 4 főre való elkészítéshez.
- 2 ek extra szűz olívaolaj
- 6 db sertéskolbász (kb. 400g), bőrét eltávolítva, nagy darabokra törve
- 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 2 kis piros chili, apróra vágva
- 2 édeskömény, apróra vágva
- 1/2 csésze (125 ml) száraz fehérbor
- 400 g apróra vágott paradicsom (konzerv)
- 1/2 csésze (125 ml) csirke alaplé
- 2 tk finomra vágott oregánólevél
- 2 tk porcukor
- 400 g rigatoni rövid tészta
- Reszelt pecorino vagy parmezán, a tálaláshoz
- Reszelt petrezselyem, a tálaláshoz
Most pedig jöjjön az elkészítése:
1. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes lángon. Add hozzá a húst, és barnulásig keverd. Add hozzá a fokhagymát, a chilit és az édesköményt. Folytasd a főzést 3-4 percig kevergetve, amíg illatos lesz. Növeld a hőt közepesen magasra, keverd hozzá a bort, a paradicsomot, a csirkelevet, az oregánót és a cukrot. Forrald fel, majd lassú tűzön főzd 15 percig, vagy amíg kissé besűrűsödik.
2. Közben a tésztát egy nagy fazék sós, forrásban lévő vízben főzd ki a csomagoláson található utasítások szerint. Csepegtesd le, majd a mártással együtt tedd vissza a serpenyőbe, és jól forgasd össze.
3. Oszd szét a tésztát a tálak között, majd tálald pecorinóval és reszelt petrezselyemmel.
Kész is ez a finomság nagyon gyorsan és biztosan fog ízleni az egész családnak.