Hozzávalók:
Húshoz:
- 60 dkg csirkemell
- 20 dkg teljes kiőrlésű rizsliszt
- 3 db tojás
- 1 csipet só
Sütéshez használjunk kókuszolajat.
Burgonyapüréhez:
- 1 kg burgonya
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1,5 dl zabtej
- 1 csipet só
Elkészítés:
Miután megmostuk és megpucoltuk a burgonyákat, vágjuk nagyjából egyforma méretűekre. Tegyük egy nagyobb edénybe, majd főzzük meg.
A csirkemelleket, miután megmostuk, vágjuk véknyabb szeletekre, majd klopfoljuk ki és sózzuk meg. Forgassuk meg a rizslisztben, majd mártsuk bele a felvert tojásba, utána pedig ismét a lisztbe.
Egy serpenyőt melegítsünk fel, és a kókuszolajban süssük ki a húsokat.
Közben, mikor a burgonyák széle megkerekedett, öntsük le róla a vizet, amiben főztük. Adjunk hozzá ízlés szerint sót, olívaolajat és zabtejet, majd törjük pépesre.
Már tálalhatjuk is!