Hozzávalók:
- fél édeskömény
- fél csomó retek
- 2 szál répa
- fél kaliforniai paprika
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 marék madársaláta
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanálnyi fehérborecet
- őrölt fehérbors, só
Elkészítés:
A hozzávaló zöldségeket feldaraboljuk, felszeleteljük. A lilahagyma és a madársaláta kivételével minden zöldséget blansírozunk (rövid ideig forró vízbe tesszük, majd kivesszük).
A vízbe kevés sót és ecetet is teszünk. Amikor minden zöldség kicsit puhult, de még roppanós, leszűrjük. Összekeverjük, és meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal, valamint egy kevés fehérborecettel.
Frissen őrölt fehérborssal megszórjuk, és már tálalhatjuk is a finom salátát.