Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A sarokfájdalom okai

A sarokfájdalom okai

Sági Zsolt - HillVital
2020. 12. 10. 14:29:00

A sarokfájdalom gyakori probléma, amely igen kellemetlen, de ritkán áll mögötte komolyabb betegség.

Van, amikor a fájdalom magától elmúlik, de vannak esetek, amikor mindenképpen érdemes orvossal ellenőriztetni a lábat.

Nézzük, hogy milyen okai lehetnek a sarokfájdalomnak.

Az emberi lábfejet 26 csont építi fel, közülük a sarokcsont a legnagyobb. A sarok feladata, hogy biztosítsa a támasztékot a test súlyának.

A szakértők szerint járáskor a testsúly 1,25-szöröse, futáskor a 2,75-szöröse nehezedik a lábunkra.
A sarokfájdalom a lábfejen jelentkező panaszok közül az egyik leggyakoribb. Éppen ezért ez a terület sérülékenyebb, és fájdalma jelentősen befolyásolja az állapotunkat. A fájdalmak jelentős része mechanikai okok miatt következik be, de meghúzódhatnak a háttérben arthritis, trauma, fertőzések, autoimmun- és neurológiai problémák, csontritkulás és más csontbetegségek is.

A legtöbb sarokfájdalom a túlterheléstől alakul ki.
Talpra álláskor már jelentkezik a fájdalom, ám később „bejáratódik”, vagyis mérséklődik, de hosszú álldogálás vagy lépcsőzés során rosszabbodik. Különösen tinédzsereknél gyakori a sarok ütődései miatt kialakuló fájdalom. Ebben a korban ugyanis még nem teljesen kifejlett a sarokcsont, és könnyebben dörzsölődhet a többi csonthoz. Ehhez hozzájárulnak a túl lapos és kidolgozatlan talpú papucsok, vagy a túl korán kezdett magas sarkú cipő hordása is. Okozhatja még a sarokfájdalmat a túlsúly és a lábfej tartós megerőltetése is.

Ha a következőket tapasztaljuk, mielőbb forduljunk orvoshoz:
Duzzanat, zsibbadásérzés, láz, ha képtelenek vagyunk a normális járásra, ha nem tudjuk visszafeszíteni a lábfejünket, ha nem tudunk lábujjhegyre emelkedni.

A sarokfájdalom otthoni kezeléseként mindenképpen érdemes kipróbálni a pihentetést.

A legjobb, ha kerüljük a futást és a kemény talajon való járást. Minden mozgást mellőzzünk, amely a sarkakat terheli. Végezzünk nyújtó gyakorlatokat, amelyek a lábfej hátrafeszítésére épülnek.

Helyezzünk jeges borogatást 15 percig az érintett területre.

Válasszunk megfelelő cipőt a sportoláshoz, a mindennapi járáshoz. Kerüljük a túl magas és a túl lapos sarkú lábbeliket.

Ha sportolunk, megfelelő bemelegítéssel jelentősen csökkenthetjük a sarkat érő terhelés erősségét, intenzitását. Egyes esetekben jót tehetnek a cipőkben elhelyezhető sarokpárnák és sarokemelők is.

Ezek a sarokfájdalom okai.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Karácsony 2021
Közeleg a szeretet ünnepe, a Karácsony! Ha te is szeretnéd meglepni szeretteidet, akkor a legjobb helyen jársz, hiszen a legnagyobb ajándék az egészség! Értesülj karácsonyi akciónkról és ajándékozz te is egészséget karácsonyra!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.