Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A sípcsont fájdalom enyhítése

2020. 08. 29. 09:32:00 Veress Máté - HillVital

A most következő kezelési javaslatokat azért osszuk meg veled, hogy elejét vehesd a nagy bajnak és ne alakuljon még nagyobb fájdalom.

 

A sípcsont sokféle ok miatt kialakulhat, a legfőbb ok egy sportsérülés lehet. Nézzük is hogyan előzheted meg a nagy fájdalmat.Érdemes megvizsgálnod a talajt amelyen sportolni szoktál. A szőnyegpadlóval lefedett betonfelület nagyon veszélyes annak aki aerobikozik, mivel sok sérülést szerezhet. Kedvezőbb a parketta, ezen nem alakul ki olyan gyakran sérülés. Aki sokat fut annak sem ajánlott beton, inkább válasszon füves vagy földes terepet.Fontos a jó cipő! Meg kell nézni egy cipőnél, hogy megfelelő-e a lábboltozat alátámasztása és elegendő-e a cipő ütéscsillapító képessége. Ha gyakran ugrálsz, akkor azoknál a cipő elülső részének kell felfogni a rázkódásokat. Ha futó vagy, akkor betétes cipőt kell választani vagy érdemes kivehető betétet használni.

Hideg-meleg váltófürdő alkalmazása! Ez kifejezetten hatásos lehet a sípcsont fájdalomra. A lábszárat 1 percig jeges vízben, aztán 1 percig meleg vízben kell áztatni. Végezd el ezt 12 percig az olyan tevékenységek előtt amelyek lábszárfájdalmat okozhatnak.

Fontos a nyújtás! Ez azért hatásos, mert a megrövidült lábikraizmok miatt több súly nehezedik a lábszárra vagyis a sípcsontra is.

Masszázs! Fontos, hogy szakemberhez kell menni ha masszíroztatni szeretnél.

Ne erőltesd a lábszárat! Biciklizés közben érdemes használni a kengyelt és figyelj arra is, hogy ne csak a lábszár hátsó izmai kerüljenek feszülés alá, hanem az elülső izmok is.  

Sípcsont fájdalom ellen