Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Finom sült puliszka recept

2022. 04. 26. 09:46:00 Veress Máté - HillVital

A puliszka egy erdélyi történelmi étel ami nagyon olcsó és egyszerű alapanyagokból készül. Ez nem más mint egy kukoricakása. Előfordulhat a puliszka akár polenta vagy kukoricamálé néven is.

 

Több európai ország fogásai között is megtalálható a puliszka. Elkészíthető akár sósan és édesen is.



Most nézzük is meg, hogy milyen hozzávalókra van szükséged.


-1 liter víz

-250 gramm kukoricadara

-1 pohár tejföl

-250 gramm füstölt szalonna

-400 gramm juhtúró

-só, ízlés szerint
 


Most pedig jöjjön az elkészítése.

A puliszka készítése során kanalanként ki kell kavarni a vízben a kukoricadarát. Forralj vizet és add hozzá a kukoricadarát. Az 1 liter vízhez add hozzá a 250 gramm kukoricadarát. Ezt lehet ízesíteni egy csipet sóval. Addig kell kevergetni a puliszka alapját amíg egy sűrű tejbegríz állagú ételt nem kapsz. Ezután helyezd egy tepsibe és rétegezd benne a puliszka masszát a tejföllel elkevert túróval. A juhtúró magában is sós, de tovább lehet ízesíteni egy kis sóval. A tetejére puliszka kerüljön és 180 fokra előmelegített sütőben süsd addig amíg meg nem barnul. Amíg sül a puliszka addig kockázd fel a füstölt szalonnát és egy serpenyőben süsd ropogósra. Szeleteld fel a kész ételt tálaláskor, végezetül pedig szórd meg sült szalonnával a tetejét.

Sült puliszka recept.