Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Tippek szalmonellafertőzés ellen

Tippek szalmonellafertőzés ellen

Sági Zsolt - HillVital
2020. 08. 04. 12:31:00

Hűtsük folyamatosan a nyers ételeket (hús, hal, tojás, sütemények)!

Húsok, húsfélék

A húsfélék között igen gyakori az ételmérgezés, főleg ha nyersen, vagy inkább alulsütve, azaz nem kellően átsülve fogyasszuk őket. A húsokat javasolta vékonyabb szeletekre vágni, hogy könnyebben át tudjanak sülni. Ha nagyobb darab húst szeretnénk sütni, akkor javasol a húsmérő használata, aminek segítségével meg tudjuk határozni, hogy a hús közepe kellően átsült-e. Gyakran azt javasolják, hogy a húst ne mossuk meg sütés előtt. Ez azért van, mert mosáskor a vízcseppek szétszóródnak, így a húsról az esetleges baktériumok szétterjedhetnek. Ezzel nagyobb veszélynek tehetjük ki magunk, mintha jól átsütjük a húst. Ha húst, halat vagy szárnyas húst sütünk, mindig jól süssük át, mivel a szalmonella 70 Celsius-fok felett pusztul el.

Tojás

Fogyasszunk friss tojást, és legalább 7 percig főzzük. Ha tükörtojást készítünk, mindkét oldalát süssük át! Sokan elfelejtkeznek arról, hogy a kórokozók nem csak a tojásban, hanem a héján is lehetnek. Ennek következtében ha nem mossuk meg őket, vagy a kezünket, akkor könnyen továbbvihetjük a fertőzést. Nem ajánlott nyers tojást tartalmazó ételeket készíteni (pl. majonéz).

Egyéb

Itt megemlíthetjük a nyers tejtermékeket, valamint magát a tejet, illetve a gyümölcsöket és a zöldségeket, valamint a halakat és egyéb tengeri herkentyűket.

A nyers tej esetében könnyen előfordulhat, hogy szalmonellát vagy más fertőzéseket tartalmaz. Ilyen esetben érdemes mindig magas hőfokon kezelni a tejet, ugyanis ennek hatására elpusztulnak a kórokozók és nyugodtan fogyaszthatjuk a tejet, valamint a belőle készült tejtermékeket. Mivel manapság már viszonylag kevés helyen fogyasztanak házi tejet, a boltit pedig pasztőrözik, ezért ettől már annyira nem kell aggódnunk. 

Gyümölcsök és zöldségek esetében azt érdemes figyelembe venni, hogy a szállítás során bárhol kerülhet rá bármilyen baktérium. Emiatt vagy egyszerűen hőkezeljük őket, vagy pedig nyers fogyasztásuk előtt alaposan átmossuk.

A halak és tengeri herkentyűk esetében a legnagyobb veszélyforrást a sushi, azaz a nyersen való fogyasztásuk jelentik. Ennek tudatában csak megbízható helyen fogyasszuk őket.

Amikre érdemes odafigyelni

A késeket, amikkel a nyers húst vágtuk, azonnal mossuk el forró vízben, ha már nem használjuk.
A mirelit áruk levét mindig öntsük ki, ezután pedig a lefolyót öblítsük le forró vízzel!
A megelőzés miatt minden toaletthasználat után alaposan mossuk meg a kezünket (a tenyeret és az ujjak közét is)!

Előzd meg a szalmonella mérgezést.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 
Az ősz beköszöntével az immunrendszer erősítése ismét nagy szerepet kap. Fel kell készíteni a szervezetet a kórokozókkal elleni védelemre, aminek az egyik legrégebbi formája a gyógyteák fogyasztása.
 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Életmód
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!

Keresés