Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Szalonnás padlizsán recept

2020. 11. 26. 11:39:00 Veress Máté - HillVital

A szalonnás padlizsán nem csak finom de egyben igen értékes tápanyagokat is tartalmaz.
 

Vitaminok közül főleg A- és C-vitaminban gazdag, ásványi anyagok közül kiemelkedik a kálium, foszfor, magnézium, kalcium.
 

Nyákoldó hatásának köszönhetően segít az asztmás betegeknek, de ajánlott máj- és veseproblémákkal küzdőknek is.

 

Hozzávalók:
 

- 2 db padlizsán

- 2 cs. mozzarella sajt

- 1 közepes fej hagyma

- 8-10 csík baconszalonna

- ízlés szerint só, bors
 

Elkészítés:

A padlizsánokat mossuk meg, majd szeleteljük fel fél cm vastag karikákra. A hagymát tisztítsuk meg, és szintén karikázzuk fel, valamint a mozzarellát is szeleteljük vékony karikákra. Egy tepsiben fektessük el a padlizsán szeleteket. Minden szeletre tegyünk egy-egy baconszeletet, egy-egy karika hagymát, illetve mozzarellát. Előmelegített sütőben (180 fokon) kb. 40-45 percig sütjük. Melegen fogyasztjuk.
 

Szalonnás padlizsán recept.