A szalonnás padlizsán nem csak finom de egyben igen értékes tápanyagokat is tartalmaz.
Vitaminok közül főleg A- és C-vitaminban gazdag, ásványi anyagok közül kiemelkedik a kálium, foszfor, magnézium, kalcium.
Nyákoldó hatásának köszönhetően segít az asztmás betegeknek, de ajánlott máj- és veseproblémákkal küzdőknek is.
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 2 cs. mozzarella sajt
- 1 közepes fej hagyma
- 8-10 csík baconszalonna
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A padlizsánokat mossuk meg, majd szeleteljük fel fél cm vastag karikákra. A hagymát tisztítsuk meg, és szintén karikázzuk fel, valamint a mozzarellát is szeleteljük vékony karikákra. Egy tepsiben fektessük el a padlizsán szeleteket. Minden szeletre tegyünk egy-egy baconszeletet, egy-egy karika hagymát, illetve mozzarellát. Előmelegített sütőben (180 fokon) kb. 40-45 percig sütjük. Melegen fogyasztjuk.