Menü

Vajon szárított formában is ugyanolyan egészséges a shiitake gomba?

Veress Máté - HillVital
2020. 06. 24. 09:04:00

Nagyon sok vegetáriánus fogyasztja a shiitake gombát a hús pótlására. 

Nagyszerű tápanyag tartalommal rendelkezik ez a gombafajta. Nagyon gyakran szinte csak szárított formában lehet vele találkozni a boltok polcain. 

A szárított forma segít megkönnyíteni a szállíthatóságot és az eltarthatóságot is növeli. Hozzá lehet viszont jutni frissen is, ebben az esetben viszont azokat a fajtákat kell keresni amelyek még húsosak és fiatalok, nem ráncosak és nincs rajtuk sérülés.

Magyarországon még mindig nem egyszerű jó minőségű, friss shiitake gombához jutni mivel itt inkább a szárított verzió kapható. Meg kell mindenkit nyugtatnunk, hogy szárított formában is éppúgy tápláló mint a friss. Ha viszont friss gombához jutsz, akkor érdemes előtte meleg vízbe áztatni mielőtt megfőznéd. A friss valamint a szárított gombát is felszokták szolgálni főzés nélkül is.

Többféle tálalási ötlet is létezik a shiitake gombához. Csak dobd a friss vagy a szárított shiitake gombát egy zöld salátára, locsold meg olívaolajjal, citromlével és nagyszerű zöldségköret lehet belőle.

A shiitake gomba nagyszerű lehet grillezéshez, sütéshez és roston sütéshez is. Lehet keverni a felszeletelt gombát teljes kiőrlésű gabonákhoz is. A húsos íz helyettesíthető vele mindenféle ételben.

Por formájában is hozzá lehet jutni így nem kell vele semmit sem csinálnod, csak fogyasztani. A shiitake gomba erősíti az immunrendszert és nagyon erős antibakteriális hatással rendelkezik. Képes csökkenteni a refluxot és az emésztési problémákat is. Segít a nyirokrendszer tisztításában és képes beállítani a megfelelő koleszterinszintet.

A szárított shiitake gomba is ugyanarra képes mint a friss.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Hamarosan itt a jó idő! Ilyenkor hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy milyen könnyedén meg is fázhatunk ebben a még csalóka időben. Összegyűjtöttünk néhány apróságot, amely segíthet, hogy megelőzd a megfázást!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.