Ételek a szellemi frissességért
Ezek az ételek nemcsak a testet, hanem az elmét is táplálják.
A növényfélék közül sok Omega-3-at tartalmaz a dió, a szója, a repceolaj és a lenmagolaj. Az Omega-3 zsírsavak javítják a memóriát, csökkentik a stresszt és a gondolkodási képességet.
A Ginkgo bilobát már régóta használják az elme karbantartására. Erős antioxidáns tulajdonsága van, és olyan vegyületek vannak benne, amelyek megvédenek a stressztől és a korai öregedéstől. Nagyban javítja az emlékezőképességet és a vérellátást az agyban. Kapható kapszula formájában.
Ginzeng: A ginzeng is segít a szellemi teljesítőképesség javításában, fokozza az éberséget, valamint a koncentrációt. Magas vérnyomás és szívproblémák esetén nem ajánlott az alkalmazása, mert bizonyos gyógyszerekkel kölcsönhatásba léphet.
Étcsokoládé: Az étcsokoládéban található flavonoidok, valamint egyéb antioxidáns, és számos kedvező hatású anyagai mellett, segít az agy vérkeringésének a javításában. A benne található koffein is szerepet játszik az agy frissességének fenntartásában.
Az elme számára is fontos a vitamin.
Az A-, C- és az E-vitamin nagyon fontos az antioxidáns tulajdonságaik miatt. A B-vitamin komplex is fontos a normális agyműködéshez. A vitaminokat természetes gyümölcsökből és zöldségekből is pótolhatjuk (alma, szeder, áfonya, szilva, eper, szőlő, grapefruit, citrom, paprika, paradicsom, spenót, brokkoli… és ez csak néhány példa volt).
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
