Szilveszteri csemege, a kocsonya
Amikor friss húst fogyasztunk, a szervezetünk nagyon leterhelődik, nehezen tudja megemészteni azt.
Ezért közvetlenül a húsfogyasztás után fáradtnak és túlterheltnek érezzük magunkat. Ilyenkor a szervezet egy csomó energiát fektet abba, hogy megeméssze a húst.
De újabban a szakemberek azt mondják, hogy sokkal jobb, ha a disznóhúst kocsonya formájában fogyasztjuk, hiszen fele annyit kell dolgozzon vele az emésztőrendszerünk. Régen úgy tartották, hogy a kocsonya túl zsíros, és nem tesz jót az egészségünknek, azonban mára ez a szemlélet megváltozott.
A táplálkozás-szakértők szerint a kocsonyában található zsírok nagyon gazdagok aminosavakban, kiváló regeneráló hatással rendelkeznek. A kocsonya lizintartalma miatt erősíti az immunrendszert, C-vitamin-tartalma miatt pedig elősegíti a kollagén felszívódását és termelődését. Így nagyon jót tesz a bőr és a köröm egészségének is. A szakemberek felhívják a figyelmet, hogy a kocsonya tetején található zsírt nem árt leszedni, hiszen bőven elegendő a szervezet számára az, ami a húson van.
Legközelebb egy jó kocsonyareceptet is közzé teszünk.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
