Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A szódabikarbóna mint tisztítószer

2021. 05. 04. 12:53:00 Veress Máté - HillVital

Fertőtleníthetjük szódabikarbónával a használati tárgyainkat: fésűk, kefék, manikűrkészlet, sminkecsetek, szivacsok. Fertőtlenítésére készítsünk áztatólevet: egy mosdókagylónyi vízbe keverjünk 8 evőkanál szódabikarbónát. Hagyjuk benne állni egy éjszakán át, majd másnap öblítsük el!
 

Használhatjuk szódabikarbónát súrolószerként: Szórjuk meg a mosdót és a kádat szódabikarbónával. Nedvesítsünk meg egy törlőkendőt, és dörzsöljük át a piszkos felületeket. A szappanmaradékok és egyéb szennyeződések karcolás nélkül eltűnnek majd. Végül öblítsük le az egészet alaposan.

 

A lefolyó tisztántartására is remek. Fele-fele arányban keverjünk össze egy csészényi szódabikarbónát és ecetet. Válasszunk egy nagyobb edényt, mert habzani fog! Öntsük a lefolyóba, hagyjuk állni pár percig, majd öblítsük le forró vízzel. Ez segít megelőzni a dugulást is, valamint fertőtleníti a lefolyót.

 

Polírozni is lehet szódabikarbónával. Az ezüst, a rozsdamentes acél, valamint a  króm kiegészítőket egy nedves törlőkendővel vagy szivaccsal és egy kis szódabikarbónával dörzsöljük át. Visszakapják eredeti fényüket.
 

Zsírtalanításra is remek szer. Szórjunk egy kis szódabikarbónát a sütőre, és dörzsöljük meg egy enyhén nedves törlőkendővel. A szódabikarbóna felszívja a zsírt. A végén mossuk le!
 

A szódabikarbóna elnyeli a kellemetlen szagokat: tegyünk a hűtőbe vagy a WC-kagylóba egy kis tállal, vagy szórjunk a szemetesre vagy macskaalomra egy csipetnyit. Eltünteti a lakásból a kellemetlen szagokat.
 

A boltban kapható szőnyegtisztítók erős vegyszereket tartalmaznak, ráadásul jó drágák is. A szódabikarbóna eltávolítja a foltokat kemény súrolás nélkül. Szórjunk a szőnyegre egyenletesen szódabikarbónát, majd másnap porszívózzuk ki. A makacs foltokhoz nedvesítsük be egy kicsit, és dörzsöljük át kefével, majd öblítsük ki! 
 

A szódabikarbóna mint tisztítószer