Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Szokások, amikkel ártunk egészségünknek

2021. 03. 11. 08:39:00 Veress Máté - HillVital

Miért is annyira fontos az egészséges életmód? A válasz igen egyszerű, ugyanis ha szeretnél minél tovább egészségügyi problémák nélkül élni, akkor érdemes egészséges életmódra váltani.

Azt érdemes tudnod mindenképpen, hogy 8 alapelve van. Ezek az egészséges életmód alapelvei:


- Táplálkozás (Az egészséges étkezés nagyon fontos, talán ez lehet az egyik legfontosabb a 8 közül.)

- Levegő (vagyis a helyes légzéstechnika, és hogy mindig friss levegőhöz juss)


- Víz


- Napfény

- Testmozgás (Az egészséges élet egyik alapköve a rendszeres mozgás. Ha nem mozogsz, akkor jön az elhízás ami pedig számos betegség okozója.)

- Pihenés

- Mértékletesség

- Lelki nyugalom

Nem kell aggódnunk azért, mert van egy-két rossz szokásunk. Mindenkinek vannak olyan dolgai, amiket egyesek nem néznek jó szemmel, ő azonban már annyira megszokta, hogy nem vagy csak nehezen tud leszokni róla. Viszont azokra érdemes odafigyelni, amik árthatnak az egészségünknek. Mutatunk ezek közül néhányat, íme!
 

Negatív énkép

 

Ahogyan az élet más területén, úgy az énkép esetében is fontos, hogy pozitívan gondolkozzunk, pozitívan gondoljunk önmagunkra. Ha legközelebb azon kapjuk magunkat, hogy negatív módon gondolkozunk, csak fordítsuk át pozitívra.
 

Nem iszunk elég folyadékot

 

Sokszor hallottuk már, sok helyről, mégis vannak, akik nem fogadták meg ezt a tanácsot. A megfelelő mennyiségű víz bevitele fontos, hogy a szervezetünk működését optimalizáljuk.
 

Rossz légzés

A legtöbben nem figyelünk oda, hogy hogyan vesszük a levegőt, pedig a helyes légzés által is egészségesebbek lehetünk – több oxigént juttatunk a szervezetünkbe, felfrissülünk tőle.
 

Későn fekszünk le

És ennek oka, hogy még elalvás előtt a közösségi oldalakat bújjuk, videókat nézünk, és a telefonunkat nyomkodjuk. Hasznosabb inkább aludni, vagyis hagyjuk a telefonunkat messze az ágyunktól, inkább olvassunk valamit és aludjunk el időben.
 

Kihagyjuk a reggelit

A reggeli az egyik legfontosabb étkezés, amit NEM szabad kihagyni a szakemberek szerint. Vagyis inkább keljünk fel pár perccel korábban, de mindenképp iktassuk be az életünkbe a tápláló reggelit.
 

Ne fogyassz éhgyomorra kávét!

Sok előnye van a kávéfogyasztásnak azonban megvannak a hátrányai is. Ha éhgyomorra fogyasztod, akkor sok esetben felléphet a gyomorégés ami hosszú távon akár emésztési zavarokat is okozhat.
 

Ne ülj egész nap!

Ha a munkádból kifolyólag egész nap ülnöd kell, akkor is érdemes óránként felállni és sétálni egy keveset az irodában és egy kis friss levegőt is kell szívni, mivel az jót tesz az agynak.
 

Nem muszáj minden egyes nap a desszert!

A sok cukros desszert nem tesz jót a bőrnek és az egész szervezetnek sem és még sokat lehet hízni tőle.
 

Este az ágyban már nem használj mobiltelefont!

Ha még az ágyban is nyomogatod a telefonodat este, akkor az sokkal nehezebbé teszi az alvást és reggel nagyon fáradtan fogsz felkelni.

A megfelelő mennyiségű alvás

Ajánlott 5 óránál többet aludni, mivel a szervezetnek úgy a 7-8 óra alvás a megfelelő.
 

Top 5 rossz szokás amivel árthatsz az egészségednek