Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Jaj, ezek a szúnyogok!

2021. 05. 04. 13:33:00 Veress Máté - HillVital

A szúnyogoknak csak minden tizedik ember igazán vonzó. A hímek nem csípnek, csak a nőstény szúnyogok.

Ennek az a magyarázata, hogy a peterakáshoz van szükségük az emberi vérre.

A legújabb kutatások szerint azokat szeretik leginkább, akik bőrfelszíne nagy koncentrátumban tartalmaz szteroidokat vagy koleszterint. Emellett a szúnyogok jobban szeretik azokat, akiknek a vérében nagyobb mennyiségű sav (pl. húgysav) található.

A szúnyogcsípés igen bosszantó tud lenni, ráadásul több betegséget is terjeszt. Leginkább hajnalban vagy alkonyatkor csíphetnek meg bennünket, mivel ilyenkor a legaktívabbak. A szúnyogok már 50 méterről megérzik a számukra megfelelő „áldozatot”. A mozgás és a meleg is vonzza őket. A legtöbb szúnyog a vízpartokon található, de a parttól távolabb sem vagyunk biztonságban, mivel óriási utat is megtesznek élelemszerzés céljából. 
 

Hogyan védekezzünk?

Természetesen bizonyos krémekkel, spray-kel védekezhetünk a szúnyogcsípések ellen. Csak rövid ideig tartózkodjunk a szabadban, és legjobb, ha csak kis koncentrációjú termékeket használunk, és amint lehet, bő, szappanos vízzel mossuk le magunkról.  Ha a természetes gyógymódokat szeretjük, próbáljuk ki a szójabab - olajat, amely akár másfél órára is távol tartja a szúnyogokat.  Ezen kívül citrom-, borsmenta-, citromfű-, cédrus- és eukaliptusz- kivonatokat is bevethetünk, melyek rövid időre szintén hatásosak.
 

De van még természetesebb megoldás is, ha végképp nem akarjuk magunkat kenegetni. Megoldást jelenthet a szúnyog- és légycsapda használata, mely a szúnyogok számára vonzó illatanyagokat tartalmaz, ezzel csalogatja oda őket.
 

Tegyük ezeket a peterakás szempontjából fontos helyekre, így a szúnyogok számát jelentősen csökkenthetjük a környezetünkben!

Vagy egyszerűen használjunk Mesterbalzsamot :-)
 

Tudd meg hogyan kell védekezni a szúnyogok ellen.