Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Egy szupertáplálék az ereknek!

2021. 09. 08. 10:49:00 Sági Zsolt - HillVital

Értékes tápanyagokkal látja el a szervezetünket, és kiváló fehérjeforrás. Azonban meglehetősen magas zsírtartalma van, és mégis javítja a vérzsírértéket, és gondoskodik az egészséges és rugalmas erekről. Ismerd meg a mogyorót!
 

A mogyoró koleszterincsökkentő hatással rendelkezik, valamint kiváló B-vitamin-, E-vitamin- és magnéziumforrás. Pozitív hatással van a megemelkedett koleszterinszintre, napi 56 gramm mogyoró fogyasztása esetén már 4 hét után tapasztalhatjuk a koleszterinszint csökkenését. A mogyoró javítja az érfunkciókat, és képes kompenzálni a zsíros ételek belső érfalkárosító hatásait.


Mivel közel hatvan százalék zsír, tizennégy százalék fehérje, valamint 5 mg/100 g C-vitamin van benne, ezért a fehérjehiányban szenvedőknek is ajánlott a fogyasztása. Mivel fehérje tartalma sűrített állapotban van, ezért ajánlott jól megrágni, és mellé sok folyadékot fogyasztani.

 

Magja finom étolajat rejt, amelynek előnyeiközé tartozik, hogy nem szárad meg és nehezen avasodik. Ha gyarkan fogyasztjuk, segíthet a szívbetegségek kockázatának a csökkentésében. Ez azért van, mert a benne lévő növényi zsiradék alapvetően telítetlen zsírsavakból áll, és ezek se nem károsítják az érfalak, valamint a koleszterinszintet sem növelik Ezek mellett sok növényi rostot is tartalmaz. Továbbá tartalmaz B1-, B2-, H- és E-vitamint, és nagyon sok rezet, káliumot, mangánt, cinket és magnéziumot is.
 

Teát is készíthetünk belőle. Elsősorban a mogyoró leveleit és vesszőinek kérgét használják fel.Teája vizelethajtó, izzasztó, valamint seb összehúzó hatású. Ezen tulajdonságok miatt előszeretettel alkalmazzák bélhurut esetén. Ülőfürdő formájában kifejezetten hasznos aranyérre. 
 

De mégis milyen formában fogyasszunk mogyorót? Szóba jöhet még a jó minőségű mogyoróvaj. Figyeljünk viszont arra, hogy ne tartalmazzon hidrogénezett zsírokat. A bio minőségű mogyorópaszta még jobb választás lehet. A paszta csakis őrölt mogyorót tartalmaz hozzáadott zsír nélkül.
Nagyon jó lehet kenyérre kenve, süteményekbe, desszertbe vagy mártásba. A héjas pörkölt mogyoró majdnem a legtermészetesebb formája a mogyorófogyasztásnak. Az ilyen mogyorót azonban csak frissen együk, hogy elkerüljük a penészedést.

 

Egy szupertáplálék az ereknek!