Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A talp és a bokafájdalom lehetséges okai és kezelése

2021. 02. 03. 12:22:00 Veress Máté - HillVital

Számos oka lehet a bokafájdalomnak, lehet akár egy sérülés, gyulladás és a fájdalom mértéke egészen az enyhétől kiterjedhet a szörnyű fájdalomig.

 

 

Először is érdemes tudni, hogy a boka 3 csont találkozásánál lévő ízület és 2 fő irányba tudja mozgatni a lábfejet. A testhez közelítve és távolítva. Nagyon teherbíró ízület a bokaízület, ugyanis ez viseli a testsúlyt állás és járás közben. Ha megsérül ezért is érinti annyira a mindennapi tevékenységeket és minél hamarabb kezelni kell.


Okozhatja a bokafájdalmat egy sérülés, de sport közben is könnyedén megrándulhat. A fájdalom mögött olyan problémák is állhatnak mint a rheumatoid arthritis vagy a köszvény is. Ha sérülés vagy egy rándulás történt valamelyik vagy mindkét bokában, akkor az elég komoly fájdalommal járhat.

 

Ebben az esetben az az elsősleges cél, hogy kiderítsd, hogy nincs-e csonttörésed. Akinek volt már bokasérülése, annak később könnyedén lehet ismét a legyengült izmok miatt. A csontritkulás is lehet hajlamosító tényező. Ha rándulásról vagy húzódásról van szó, akkor az az elsődleges cél, hogy pihentesd és jegeld a bokádat.

A felépülés után nagyon fontos a gyógytorna, ez segít abban is, hogy a további problémákat megelőzd.

Bokafájdalom esetére gyógytorna.


Ín gyulladás is állhat a bokafájdalom mögött, ez a bokában akár 3 ínt is érinthet amelyek közül az egyik az Achilles-ín is lehet. A háttérben itt is sportsérülés vagy túlterhelés áll.

A bokafájdalom egyik jó kezelési módja még a gyógynövényes balzsam használata, ugyanis az segíthet a gyulladás gyógyításában és persze a fájdalmat is képes enyhíteni.  

Talp és bokafájdalom