Menü

Étkezési zavarok: anorexia és bulimia

Sági Zsolt - HillVital
2020. 03. 30. 20:30:00

Az étkezési zavaroknak több fajtája ismert.

A két legfontosabbat nézzük meg: az anorexiát és a bulimiát.

Mindkettő veszélyes!

Anorexia

Az anorexiások túl keveset esznek, koplalnak, így soványak. Kb. 15-20 %-kal mutat kevesebbet a mérleg, mint kellene, de ők még mindig azt gondolják, hogy fogyniuk kell. Szélsőséges diétákat folytatnak, nem étkeznek együtt senkivel, csak magukban. Tagadják, hogy soványak, irreális kép alakul ki bennük a testsúlyukat illetően, testképzavarban szenvednek. Rettegnek az elhízástól. Ha már csontsoványak, még akkor is azt gondolják magukról, hogy kövérek. Nagy részük rendszeresen edz. Igyekeznek magukból a legtöbbet kihozni, kimagaslóan teljesítenek. Kísérő tünetei lehetnek: menstruációs zavarok, levertség, száraz bőr.

Bulimia

A bulimiások ezzel szemben hetente legalább egyszer vagy többször extrém mennyiségű ételt fogyasztanak. Az étvágy falási rohamokban tör rájuk, különösen az édes, szénhidrátban gazdag ételeket részesítik előnyben. Az evés nekik örömforrás. Rengeteg kalóriát képesek bevinni a szervezetükbe, majd utána bűntudatot éreznek. Ezért később meghánytatják magukat, vagy hashajtókkal akarnak megszabadulni az ételtől, mert félnek az elhízástól. Ha viszont ezt nem csinálják, akkor ez az étkezési zavar elhízáshoz vezethet. Vitaminhiányban szenvednek, a hajuk hullik, a bőrük gyorsabban öregszik. Többnyire ízületi betegségben, hormonzavarban szenvednek, fogaik szuvasodnak. Hangulatuk szélsőséges, gyakran unatkoznak. Sokszor drog- és alkoholfüggőségben szenvednek.

Az étkezési zavarokról.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 
Az ősz beköszöntével az immunrendszer erősítése ismét nagy szerepet kap. Fel kell készíteni a szervezetet a kórokozókkal elleni védelemre, aminek az egyik legrégebbi formája a gyógyteák fogyasztása.
 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Betegségek bulimia anorexia
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!

Keresés