Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Tartósítsd a gyógynövényeket!

Tartósítsd a gyógynövényeket!

Sági Zsolt - HillVital
2019. 07. 12. 11:54:00

Ismerj meg néhány módszert, amikkel tartósíthatod a gyógynövényeket.

A nyers növényeket előbb vágni, majd szárítani kell. Tárolni száraz, hűvös helyen kell őket. Ha a nedvességet a száraz növények magukba szívják, akkor hosszabb idő után akár be is penészedhetnek.

Hosszú időre azért nem érdemes meleg helyen tárolni őket, mert a kártevők petéi a kedvező körülmények között kikelhetnek. Ez teakészítéskor igencsak kellemetlen pillanatokat okozna. 

Gyakran az is előfordul, hogy a lakásban lisztmolyok vannak. Mivel a lisztmolyok nagyon kedvelik a gyógynövényeket ezért hamar meg is támadják őket. Ha a gyógynövények között molyosodára utaló jelekkel találkozunk mint, például a növények össze vannak tapadva, csomókban áll, vagy esetleg az élőlényt látjuk benne, akkor nem csak a gyógynövényeinket kell átnézni, hanem az összes élelmiszert, legfőképp a lisztet, grízt, és a gaponapelyheket.

Száríthatjuk sütőben is. A növény szárait tegyük tepsibe, és 80 fokon szárítsuk a sütőben 4 órán keresztül. Időnként forgassuk meg a növényeket a sütőben. Egy fontos tényező, hogy a sütő ajtaját hagyjuk nyitva, hogy a nedvesség távozhasson.

A hideget is felhasználhatjuk a szárításra. Egy textillel a növényekről itassuk le a nedvességet, majd tegyük bele egy papírtörlővel kibélelt edénybe vagy tepsibe a töveket. 1 hétig tároljuk a hűtőben.

Akár sóval vagy cukorral is tartósíthatunk. A leveleket szórjuk meg, ezek kiszárítják. Tároljuk légmentesen. Az ízléstől függ, hogy sóval vagy cukorral szórjuk be.

Jégkockával is tartósíthatunk. A leveleket daraboljuk fel, és szórjuk bele jégkockatartóba. Öntsünk bele vizet, fagyasszuk le, ezután a kockákat visszatehetjük a fagyóba. Egy jégkockába több fajta levelet is tehetünk.

Tegyük a gyógynövényeket valamilyen üvegbem vagy fém edénybe, vagy akár egy nagyobb befőttes üvegbe. Itt biztonságban lesznek a kártévőktől. Azonban figyeljunk oda arra is, hogy ne nagyon zárjuk le, hogy a növények kapjanak levegőt. Kössük le a nylásokat valamilyen sűrű szövésű anyaggal, amin a kártevők biztos, hogy nem tudjak bejutni.

A növény szárait tegyük tepsibe, és 80 fokon szárítsuk a sütőben 4 órán keresztül.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
A leggyakoribb újévi fogadalmak egyike, a fogyás. Ennek ellenére ez sokszor még sem történik meg. Tudd meg, hogy milyen buktatók vannak és mire érdemes odafigyelni!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Iratkozz fel hírlevelünkre és megkapod a Nagydíjnyertes könyvünket, elektronikus formában