Menü

Óriási tévedés a tojással kapcsolatban

Veress Máté - HillVital
2020. 11. 27. 12:12:00

Évtizedeken keresztül azt hallottuk, hogy a rendszeres tojásfogyasztás növeli az érelmeszesedés, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását. Mindezt a tojássárga magas koleszterintartalmával magyarázták. Napjainkban pedig már mindenütt azt halljuk, hogy fogyasszunk rendszeresen tojást, mert nagyon egészséges.

 

A tojás fogyasztása valóban növelheti a fent említett betegségek kockázatát?  Óriási tévedés! A tojás nagyon egészséges, és egyáltalán nem növeli a szív-és érrendszeri betegségek kockázatát. De nézzük szép sorjában!...

 

Régen úgy tartották, hogy heti 3-nál több tojást nem szabad fogyasztani. A tömegek meg elhitték, hogy a tojássárgájával sok koleszterint viszünk be, amely káros az erekre nézve, vagyis egészségtelen. 

 

Később ezt újra megvizsgálták, és nem tapasztalták, hogy nagyobb lett volna az elhalálozás a tojásfogyasztók körében.

 

Utána úgy gondolták, hogy azért annyira nem ártalmas. Később egyértelművé vált, hogy rosszul értelmezték az egész koleszterin körüli feltevéseket, ugyanis összemosták az elfogyasztott koleszterin és a vérben lévő koleszterin fogalmát. A koleszterin kisebb részét táplálékkal vesszük magunkhoz, a másik nagyobb hányada a májban képződik.
 

Végül is egyértelművé vált, hogy nem a magas koleszterin-bevitel növeli a koleszterinszintet és vele a szív-érrendszeri halálozást, és az egybeesés mögött nincs ok-okozati összefüggés. Viszont a magas koleszterintartalmú étrend általában együtt jár az alacsony zöldség- és gyümölcsfogyasztással, ami valóban káros. A tojásfogyasztás valóban megemelte a vér összkoleszterin-tartalmát, azonban a jó és rossz koleszterin arányát nem befolyásolta. Márpedig elsősorban ez a fontos az érelmeszesedés kockázata szempontjából. Így az idő folyamán a tojás helyett az emberek inkább szénhidrátokban gazdag gabonaféléket kezdtek el reggelire fogyasztani, így persze, hogy egyre több lett az elhízott ember.
 

Mára már egyértelművé vált, hogy az évtizedeken át tartott nézet egy óriási tévedés volt.
 

Véget ért tehát a háború, s ebben a harcban sajnos nemcsak a tojástermelők voltak az egyedüli vesztesek. Az emberek, a betegek is.
 

A tojás gazdag aminosav- és fehérje forrás. Azon kevés ételek egyike, amely tartalmazza mind a kilenc esszenciális aminosavat, amire a szervezetünknek szüksége van. Ezen kívül megtalálható benne számos vitamin és ásványi anyag is.
 

Legközelebb megnézzük, miért is kell egészségünk érdekében rendszeresen tojást fogyasztanunk!
 

Tények a tojásról.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Erősödő ízületi panaszok a hideg időben
A hideg, illetve hűvösebb idő beköszöntével megszaporodnak az ízületi panaszok száma. Ha téged is érdekel, hogy ennek milyen oka lehet, valamint mit lehet ez ellen tenni, akkor ezt ingyenesen letölthető kis-könyvünkből megtudhatod!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.