Menü
FIGYELEM! SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK

Ünnepi szállítás

Tisztelt Vásárlónk!

Értesítjük hogy a karácsonyi időszak miatt a futárszolgálatnál rendkívül megnövekedett a csomagszám, ezért nem tudjuk megígérni a 24 órás szállítást, előfordulhat 2-3 munkanapos késés. Abban az esetben ha reggel kap sms-t és/vagy emailt arról, hogy szállítja a futár, akkor fog érkezni. Ha nem kap ilyen üzenetet, akkor kérem ne várja a csomagot.
Ügyfélszolgálat: 0642/783-718; info@hillvital.com

Türelmét megköszönve, HillVital csapata

Természetes gyógymód zúzódásra

Sági Zsolt - HillVital
2021. 07. 08. 10:22:00

A zúzódások és a kisebb sérülések szinte mindennaposak.
 

A gyógyulási folyamatot azonban mi is elő tudjuk segíteni.


Nézzük először a sérüléseket és zúzódásokat


Zúzódás esetében a testrész vagy izomzat tompa eszközzel vagy erővel való behatás miatt sérül meg. Ez akkora nyomással jár, hogy a testrész vagy izomzat szerkezete roncsolódik. Ilyenkor duzzanat keletkezik, és akár a mélyebben fekvő szövetek is sérülhetnek. A tompa sérülések sajátossága, hogy nem jár együtt nyílt seb keletkezésével.

Kisebb sérülések, rándulások esetén az izom szerkezetében a túlzott megterhelés hatására kisebb sérülések, apróbb szakadások jelentkeznek. Hirtelen végzett megerőltető mozgás eredménye is lehet.
 

A sérülések tünetei:
 

Duzzanat: a duzzanat részben a vérömlenynek, részben pedig a vizenyősségnek köszönhető

Vérömleny: egyes tompa sérüléseknél bár külsőleg a bőr nem nyílik meg, azonban befelé vérzik. A baleset kapcsán sérülnek a kiserek és a kapillárisok, melyek fizikailag elszakadnak. Ez az egyik oka a tompa sérülések mentén megjelenő vérömlenyeknek. Végeredményben a vér a szövetek közé folyik.

Vizenyősség (ödéma): részben fizikai azonban javarészt a felszabaduló gyulladásos anyagoknak, köztük az úgynevezett bradikininnek köszönhetően, a kiserek és kapillárisok falának áteresztő képessége megnő. A kiserek falának áteresztő képessége megnő, a nyirok jóval nagyobb mértékben termelődik, több vérplazma jut ki az erekből a szövetek közé, és nemcsak víz, hanem ilyenkor fehérje is.

Gyulladás: bár fertőzés nincs, azért egy steril gyulladást produkál a szervezet a sérülés helyén. Ez végső soron azért jó, hogy oda vonzza a „javító” sejteket, amelyek segítenek felszámolni a sérülést. A felszabaduló gyulladásos mediátorok, mint a bradikinin, azonban amellett hogy odavonzza a szükséges fehérvérsejteket, az ödéma kialakulásában is felelős.

Fájdalom: egyfelől a mechanikai behatás miatt keletkezik fájdalom, ezt azonban később a duzzanat tovább fokozza: az izgalomba jövő fájdalomérzékelő idegeket a duzzanat tovább ingerli. Az ödéma, vizenyősség csökkentése a fájdalomra is jótékony hatású.

Melegségérzet: a gyulladt terület jellemzően melegebb is, mint a környezete
 

Miért fontos a kezelés?

A gyógyulás alapvetően magától is lezajlik, azonban a kísérő fájdalom nehezen múlik el.  Ilyenkor elsődleges fontosságú a sérült rész kímélése, a pihenés, felpolcolás és a fáslizás. Hatásos lehet még a hideg vizes borogatás, ugyanis ez segít levinni a duzzanatot, majd ezt követően célszerű meleg vizes borogatást alkalmazni.

A pihenés azonban néhány napnál nem tarthat tovább, ugyanis ha sokáig nem mozgatják az izmot, akkor a mozgáshiány miatt nem megfelelően épül ujjá a szerkezete.

Zúzódásokat gyógynövény kivonatú krémekkel is kezelhetünk. Erre a leggyakrabban használt gyógynövény a fekete nadálytő és az árnika. Mindkét gyógynövény kiválóan alkalmas zúzódások és véraláfutások gyógyítására.

A Fekete nadálytő krém mesterséges összetevők nélkül segít a zúzódott és véraláfutásos területek kezelésében. Magas gyógynövényes hatóanyagának köszönhetően akár napokon belül javulást érezhetünk. Csak egyszerűen kenjük be vele az érintett területet nagyjából egy borsónyi mennyiséggel.
 

Fekete nadálytő krém zúzódásra

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Karácsony 2021
Közeleg a szeretet ünnepe, a Karácsony! Ha te is szeretnéd meglepni szeretteidet, akkor a legjobb helyen jársz, hiszen a legnagyobb ajándék az egészség! Értesülj karácsonyi akciónkról és ajándékozz te is egészséget karácsonyra!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.