Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ezeket kell tudnod a herpeszről

2019. 10. 17. 14:31:00 Veress Máté - HillVital

Az ajakherpesz nem csak az ajkakon jelentkezhet, hanem gyakran átkerülhet az orrba vagy akár a szemünkre is, de van, akinek az ujján is megjelenik a herpesz.

Nem csak csókváltással, hanem közös pohárról, evőeszközökről vagy akár rúzsról és borotváról is átterjedhet egy másik személyre. 

A herpesz nem csak hólyagos állapotban fertőz, hanem akkor is, mikor csak ott van az adott területen. Azt fontos megjegyezni, hogy csak külsőleg hasonlít a pattanásra a herpesz, tehát nem szabad kinyomni. A hólyagokban lévő folyadék is fertőző, valamint nehezebben gyógyul, ha vakarjuk, nyomkodjuk, fogdossuk. Az igaz, hogy a herpesz magától is elmúlik, de felgyorsíthatjuk a gyógyulást, és megakadályozhatjuk a továbbfertőzést és a bőr hegesedését is, ha kezeljük.
 

A herpesz nem csupán akkor fertőz, amikor hólyagos állapotban van.

Nem csak akkor fertőz amikor az ajakon van hanem a hegesedés formájában. Sőt még akkor is tovább lehet adni amikor a herpeszvírus lappangó fázisban van. A herpeszvírus kortól teljesen függetlenül terjed el, akár egy újszülött is elkaphatja. Akinek még sose volt herpesze, az sincs teljesen védve a herpesz ellen.

A herpesz csupán külsőleg hasonlít egy pattanásra, és biológiailag nincsen semmiféle összefüggés köztük.

Az ajak herpeszt és a nemi herpeszt is ugyanaz a vírus okozza, ezért könnyen átterjedhet egyik területről a másikra. Az igaz, hogy a herpesz elmúlik magától is, de ha kezeled akkor nagyon felgyorsítod a gyógyulási időt. A gyógyszeres kezelés csupán a vírus szaporodását akadályozza meg, a kórokozókat a szervezetből nem tudja sajnos kiirtani. Ha elkezded kezelni, akkor a kezelés első 2 napjában a betegség átmenetileg fellángolhat, aztán hirtelen gyógyulás következhet be.

Sajnos a citromlé és az ecet egyáltalán nem jó a herpeszre.

A kezelése során nem sok értelme van ezeket használni. Csak kimarják a bőrt és ki is szárítják. Nagyszerű lehet a borsmenta olaj ugyanis kiváló fertőtlenítő hatással rendelkezik. A körömvirág tartalmú termékek is nagyszerű gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.
 

Néhány érdekesség a herpeszről.