Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Néhány tipp a környezettudatos túrázáshoz

2022. 11. 22. 09:37:00 Veress Máté - HillVital

Túrázni is lehet úgy, hogy közben környezettudatos vagy. Adunk most néhány hasznos tippet, hogyan túrázz minél környezetkímélőbben.

Érdemes magaddal vinni szemeteszsákot!

 

Nagy problémát okoz a szemét a városokban is de a természetben még nagyobbat. Ahogy egyre több a túrázó, úgy megnő az eldobott hulladékok mennyisége is ami akár több tíz év alatt bomlik le és addig folyamatosan szennyezi az erdőt. Ha túrázni mész mindig legyen nálad egy szemeteszacskó amibe gyűjtöd a hulladékot. Érdemes ebből is papíralapú vinni vagy vászonzsákot.

 

Csakis kijelölt helyen gyújts tüzet!

 

Több felelőtlen tűzgyújtás is okozott már erdőtüzet. Éppen ezért, hogy ezt elkerüld mindenképpen csakis a kijelölt helyeken rakj tüzet. Ezeket a helyeket tábla jelzi vagy a túrázás előtt érdemes róla tájékozódni. Nagyon fontos még, hogy soha ne hagyd felügyelet nélkül a tüzet, parazsat illetve hamut se. Elegendő oltó víz is kell, mert könnyedén újragyulladhat a parázs. És még meg kell jegyezni, hogy tűzgyújtási tilalom idején egyáltalán nem szabad tüzet gyújtani sehol.


Vannak környezetbarát felszerelések

 

Érdemes figyelni a túraruha összeállításakor a fenntartható szempontokra ha van rá lehetőséged. Érdemes kerülni a műszálas, nem újrahasznosított ruhákat, inkább érdemes a bio pamutot választani.Fontos még a környezetkímélő közlekedés is!

 

Ajánlott kerékpárt használni a tóraútvonal megközelítéséhez. Ha nagyon távoli helyre esik az útvonal akkor pedig érdemes a tömegközlekedést használni. Ha mégis autóra esik a választás és többen mentek túrázni, akkor menjetek közösen egy autóval.


Néhány tipp a környezettudatos túrázáshoz