Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Toka eltüntetése, de hogyan?

2017. 03. 21. 07:34:00 Sági Zsolt - HillVital

A toka eltüntetése sok ember vágya, így most eláruljuk, hogy mi is a titka!
 


A nyak alatti zsír megannyi kényelmetlen percet és kellemetlenséget szerez, nem csak a nők, hanem az érintett férfiak számára is. Kialakulásában nagyrészt a hízás játszik főszerepet, ám a genetikai tényezők és a bőr öregedése mellett sem szabad elmenni szó nélkül. A 
toka eltüntetése természetes vágyad, amiért azonban tenned is kell.

 

De mégis mit, kérdezheted jogosan? 

Az első és legfontosabb, hogy a takargatás nem jó megoldás. Ha csak sállal a nyakadban vagy hajlandó közlekedni azért, mert az életedet, úgy érzed, megkeseríti a nyakad alatt türemkedő zsírréteg, akkor nem jársz jó úton. Sem a titkolózás, sem a szégyen nem segít abban, hogy jobban érezd magad. Amennyiben családod más tagjainál is találkoztál már olyan méretű tokával, mint a tiéd, akkor joggal hibáztathatod a genetikát. Ám, ha a rokonságban senkinél nem láttál még ilyen jelenséget, akkor érdemes kivizsgáltatnod a dolgot, mert a tokásodás hátterében betegségek is állhatnak. A bajt megelőzendő, inkább járj utána.

A toka eltüntetésének egyik leghatásosabb módszere a tornáztatás.

Mindenek előtt lényeges, hogy a nyakad alatti bőr ápolására is épp annyi figyelmet szentelj, mint mondjuk, az arcbőrödre. A rendszeres krémezés tehát elengedhetetlen. Ami jó hír lehet a számodra, hogy új készítményre nem kell költened, hiszen az arcbőröd épp ugyanolyan gondoskodást igényel, mint a nyak érzékeny területei. A tokatorna legalább tíz perces mutatvány naponta. A fejbiccentő izmod megfelelő átmozgatása prioritást élvez a toka elleni küzdelemben.

A másik főszereplő a naponta alkalmazandó gyakorlatodban a nyaki bőrizom, melynek egy funkciója van, hogy feszesen tartsa nyakadon a bőrt.

Kiegészítésként még érdemes ide sorolni a nyelvcsont alatti izmokat is, melyek a nyakizmok közé tartoznak. A toka eltüntetésének első lépése, hogy tanulj meg egyenes tartással járni. Az X és O betűk hangos kimondása, bármennyire furcsán hangzik, a fejbiccentő izmot dolgoztatja, így ha már a helyes tartás megy, akkor mehet a mondóka is. Az állkapocs előre tolásával és fejed forgatásával is sokat tehetsz a fent említett izomcsoportok aktivizálásáért, de a nyelvedet is legálisan nyújtogathatod, hiszen így a nyelvcsont alatti területeket is megmozgatod.

 

A toka eltüntetése

Tartalomhoz tartozó címkék: toka eltűntetése ⤷Életmód