Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Top 5 természetes lázcsillapító

2021. 05. 05. 10:43:00 Veress Máté - HillVital

Bár a testhőmérséklet 37°C-ig tekinthető normálisnak, DE az optimális érték egyéntől és napszaktól függően ingadozhat. 
 

Az étkezés, a túl meleg öltözék, az érzelmi túlfűtöttség és az intenzív testmozgás megemelheti a testhőmérsékletet. A fűzfakéreg vagy épp a hideg vizes borogatás olyan nagyanyád által is ismert házi gyógymód, mely ma is megállja a helyét. Nem kell rögtön megijedni ha felszökik valakinek a láza, mert itt vannak ezek a hatásos módszerek.

 

Hideg vizes szivacs

Simítsd végig a tested - elsősorban a végtagokat és a törzset - vizes szivaccsal. A párolgás hűti a szervezetedet, és hatásosan lejjebb megy a láz.
 

Borogatás

A hideg vizes borogatás csökkenti a test hőmérsékletét. Ha tested felforrósodik, cseréld ki a borogatást hűvösebbre, majd helyezd a homlokodra, a csuklódra és a lábikrádra. A tested többi része közben maradjon betakarva. Amikor a nedves ruha hőmérséklete eléri a testhőmérsékletet, azonnal cserélni kell.
 

Pótold a folyadékveszteséget!

Ha lázas vagy, jobban verejtékezel - tested így védekezik a túlmelegedés ellen. Amennyiben viszont nagy a folyadékveszteség, a verejtéktermelés csökken, emiatt pedig a láz jobban emelkedik. Egyet tehetsz ilyenkor: igyál minél több folyadékot. Ha nem vagy beteg, akkor is naponta 2-3 liter vizet el kell fogyasztani. Láz esetén a sok izzadás miatt több vízre van szükséged.
 

Fűzfakéreg és fekete bodza

A fehér fűz kérge, mely a természet lázcsillapítója, igen gazdag - az egyébként az aszpirinben is megtalálható - szalicilátokban. A fekete bodza szintén régóta ismert lázcsökkentő, a fűzfakéreggel szembeni előnye, hogy a szalicilátokra érzékenyek is fogyaszthatják.
 

Fürdő

Ha lázad van, és dideregsz, ülj bele egy kád meleg vízbe, és mindjárt jobban érzed magad. Kisgyermekek esetében azonban csak a langyos, testhőmérsékletű hűtőfürdő megfelelő. Ehelyett az is járható út, ha gyermekedet vizes törülközőkbe burkolod, melyeket negyedóránként cserélsz.
 

TOP5 TERMÉSZETES LÁZCSILLAPÍTÓ