Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ezek az idegzsába tünetei!

2024. 06. 25. 14:22:00 HillVital

Az idegzsába akár az emberi test több ezer pontján is érzékelhető.
 

Általában hamar jön de el is múlik rövid időn belül.
 

Mindig vissza-vissza tér sajnos a fájdalom. Férfiakat és nőket egyaránt szokott érintetni.

Az idegzsába nem egy betegség, hanem csupán egy tünet. Úgy szokott keletkezni, hogy egy ideg nyomás alá kerül. A leggyakoribb az arcidegzsába szokott lenni. A rendkívül erős fájdalom teljesen kiszámíthatatlan időpontokban érkezik. Ajánlott vele orvoshoz fordulni, mivel az átlagos fájdalomcsillapítók nem elegendőek.

 


Ülőidegzsába
 

Ülőideg zsába avagy faridegzsába is létrejöhet, ilyenkor hosszú ideig tart a fájdalom. Előfordulhatnak nyugalmi idők amikor sokáig nem jelentkezik a fájdalom, ám ezután ismét jelentkezhet. Akinek porckorong sérve van, annál is előfordulhat fájdalom. Ülőmunka, izomgyengeség és gerincterhelés esetén is létrejöhet zsábaszerű fájdalom.
 

Az ülőidegzsába nem egy önálló betegségnek, hanem sok egyéb egészségügyi probléma következményének számít. Az ülőideg gyulladásnak a legjellemzőbb oka az idegrostok  összenyomódása. Ezt leggyakrabban porckorongsérv váltja ki, amelynek köszönhetően az ideg károsodik és fájdalom jelentkezik a betegnél. Hátterében állhat továbbá gerinccsatorna szűkület is, amely a csigolyák közti ízületek kopásos megbetegedését jelenti. 
 

Az idegzsába tünetei közül az egyik legfontosabb tünet a derékfájás, amely valamelyik láb irányába sugárzik ki, melynek köszönhetően az idegzsába láb fájdalmat is képes okozni. A fájdalomra jellemző lefutás a következő: derék, farpofa, comb, térd, boka. Azonban nem minden esetben megy végig a fájdalom ezeken a testrészeken.
 

Az "idegzsábás derék" vagy más néven ismertebb nevén az "idegzsába derékfájás" egy általánosan használt kifejezés, ami az alsó hátfájásra és az alsó végtagokba kisugárzó fájdalomra utalhat. Ezt a fájdalmat általában az alsó háton futó idegek becsípődése vagy irritációja okozza

Általában idegsebész szokta megvizsgálni ezeket a problémákat.

Van amikor műtétre kerül a sor vagy gyógyszeres kezelésre.

Természetes megoldások is léteznek amelyek nagyszerűen csökkenthetik a fájdalmat. A Gyógyfüves Mesterbalzsam 12 gyógynövényt tartalmaz. Semmiféle vegyszert és mesterséges összetevőt nem tartalmaz. Próbáld ki te is bátran!

 

Az idegzsába tünetei