Menü

Miért olyan fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás?

Sági Zsolt - HillVital
2021. 01. 19. 14:32:00

Fontos, hogy beszéljünk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvásról, mert az emberiség közel 45 százaléka küzd alvásproblémával.

Az alvás elengedhetetlenül fontos az egészségünk érdekében: ha a bioritmus borul, akkor a sejtciklus is megváltozik, és betegségek alakulhatnak ki.

Több oka lehet az alvászavarnak: az egyik akár az előző nap történései is: a napközbeni feszültség miatt nem tudunk kikapcsolni, gondolataink a megoldásra váró feladatok körül járnak, és emiatt jön nehezen álom a szemünkre. A zűrös nappalokat így aztán nem ritkán követi álmatlan éjszaka, emiatt az ember egyre fáradtabb, nyűgösebb, idegesebb, türelmetlenebb lesz nappal. De előidézheti: zaj, nem optimális hőmérséklet, kényelmetlen fekhely, stb.

A megfelelő minőségű és mennyiségű alvásra azért van szükség mert éjjel, azaz alvás közben zajlanak testünk növekedési és újjáépítő folyamatai.  

Hormon szabadul fel a szervezetünkben, mely gondoskodik a sejtek újratermelődéséről, fokozza a vérképződést és a sebgyógyulást Az éjszakai alvás fontos feladata az immunrendszer regenerálása is. Akár egy fertőzés kezdetén is a mély alvás támogatja legjobban az immunrendszert. A szervezetünk alvás közben regenerálódik, agyunk is ekkor dolgozza fel a beérkezett információkat. Az agyunk egyik részében (tobozmirigy) termelődő hormon, a melatonin segít ebben.

A melatoninról viszont tudni kell, hogy csak teljes sötétségben termelődik, a fény megakadályozza a termelődését.

Az alvás legfőbb feladata azonban mégiscsak a pihenés, ennek hiányában az ember nem képes a normális teljesítőképességre, gyengül a koncentrációnk, ingerlékenyekké válunk, fizikai erőnlétünk is lecsökken.

A krónikus alváshiánynak nagyon komoly, hosszú távú egészségügyi következményei is vannak: megnő a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri megbetegedések, magas vérnyomás kockázata

Két fő csoportba sorolhatók: baj, ha kevesebbet és baj az is, ha a szükségesnél többet alszunk. Az alvászavarok mindegyike nappali álmossághoz, kimerüléshez, komolyabb esetekben depresszióhoz, szorongáshoz vezethet. 

A jó alvás több egymás után ismétlődő szakaszból áll. A megfelelő energiát biztosító alváshoz mindegyik fázis szükséges, mégpedig egymást megfelelő ritmusban követően, de nem egyformán.

Az alvás 5 fázisa

  1. átmeneti állapot az alvás és az ébrenlét között. S bár lassul az agyhullámok aktivitása, az izmok állapota még az éber állapothoz hasonló.
  2. a könnyű alvás fázisa, amikor tovább lassulnak az agyhullámok, csökken a szívritmus és a testhőmérséklet, abbamarad a szemmozgás.
  3. az agyhullámok még tovább lassulnak, s ekkorra jelentősen csökken a vérnyomás és az izomtónus is.
  4. az agy ilyenkor állítja elő a leglassabb agyhullámokat, az idegrendszer aktivitása pedig a minimálisra csökken. S bár a végtagizmok még képesek a mozgásra, ilyenkor alszunk a legmélyebben. Az alvásnak ezt a szakaszát tartjuk mély alvásnak, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy másnap kipihentnek érezzük magunkat. Az alvásnak ebben a fázisában lehet a legnehezebben felébreszteni valakit.
  5. az alvás ötödik szintje, amikor felerősödik az agy aktivitása, és álmodni kezdünk. Ilyenkor gyakran felébredünk egy pillanatra, amire később nem emlékszünk, mert nagyon gyorsan visszaalszunk. Ilyenkor a vázizomzat átmenetileg mozgásképtelen.

Elősegíthetjük a jó minőségű alvást, ha legalább napi fél órát intenzíven gyalogolunk, sportolunk valamit, biciklizünk, stb. illetve, a HillVital Tea Relax fogyasztása a napi stresszes helyzetek oldására kiváló.

Miért fontos a megfelelő alvás?

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Karácsony 2021
Közeleg a szeretet ünnepe, a Karácsony! Ha te is szeretnéd meglepni szeretteidet, akkor a legjobb helyen jársz, hiszen a legnagyobb ajándék az egészség! Értesülj karácsonyi akciónkról és ajándékozz te is egészséget karácsonyra!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.