Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A különböző bőrtípusok és azok jellemzése

2023. 04. 05. 13:59:00 hillvital.hu

A bőr típusának ismerete azért fontos, mert segít megérteni a bőr működését és azokat az egyéni jellemzőket, amelyek befolyásolják a bőr egészségét és állapotát.
 


A bőr típusának ismerete lehetővé teszi számodra, hogy a megfelelő bőrápolási termékeket és módszereket válaszd ki, amelyek hatékonyan és biztonságosan segítenek a bőrproblémák megelőzésében és kezelésében.

 

Háromféle bőrtípust különböztetünk meg: normál, zsíros és száraz bőr.

A normál bőr rugalmas, sima, a pórusai finomak.
 

Itt arra kell törekedned, hogy minél tovább megőrizze üdeségét, szépségét.

Este használj arclemosó tejet, reggel elég, ha előbb langyos, majd hideg vízzel leöblíted. Azért egy bőrradírral nem árt bizonyos időközönként az elhalt hámsejteket eltávolítani, s bekenni valamilyen természetes alapú hidratáló krémmel.
 

A zsíros bőr nagyobb törődést igényel.

Mivel fénylik, ezért az ápolatlanság látszatát kelti. Pórusai tágak, hámrétege vastagabb. Gyakran található rajta mitesszer, pattanás. Este és reggel mosakodásánál meleg vizet használj, valamint kénes szappant. Nagyon jó természetes szappanokat lehet már kapni. Ezután töröld át citromlébe mártott vattával, összehúzza a pórusokat. Itt is ajánlott időnként az elhalt hámréteg eltávolítása valamilyen arcradírral.

 

A száraz bőr igényli a legtöbb törődést.

Ez a bőrtípus nagyon érzékeny és sérülékeny, hamar ráncosodik. A víztől és a szappantól még jobban kiszárad, ezért tanácsosabb valamilyen olajos alapú lemosást használni, akár olívaolajat, babaolajat. Ezután tanácsos cickafark- vagy kamillateával lemosni. Ha ez nincs kéznél, a testmeleg vízzel történő lemosás is megfelelő. Ha a bőr nagyon száraz, húzódik, ajánlott az olajos lemosás reggel és este. Arcradírt csak nagyon módjával használj, mert szárítja a bőrt. Érdemes olyan arckrémeket amelyek gyógynövényesek és megadják a bőrnek azt a nedvességet amire szüksége van.

 

Ami a legfontosabb: a bőröd kellő hidratáltságáról megfelelő zsírok, zsírsavak, esszenciális zsírsavak (omega3) fogyasztásával kell gondoskodni.

Ezen kívül oda kell figyelni a kellő mennyiségű, minőségű vízfogyasztásra, valamint az alvásra is. A bőr megfelelő vitaminja az A- és E-vitamin! Vízből legalább el kell fogyasztani 2-3 litert, ugyanis ennyire szüksége van a szervezetnek. Aludj minden nap legalább 8-9 órát, mert a bőrön kívül még számos negatív hatása lehet a nem elegendő mennyiségű alvásnak.


Bemutatjuk neked a leggyakoribb bőrtípusokat!