Fogyassz te is újhagymát!
A tavasz első friss zöldsége az újhagyma. Mindenképpen érdemes fogyasztanod mivel megannyi élettani hatással rendelkezik.
Az újhagyma a vöröshagyma fiatal példánya aminek még a gyökér része nem fejlődött ki egészen. Érdemes fogyasztanod rendszeresen, mivel rengeteg C-, B-, H- és E- vitamin van benne. Nagyon gazdag még ásványi anyagokban is (folsav, nikotinsav, vas, jód, magnézium, kén, szelén, foszfor, kálium, kalcium, réz és cink).
A C-vitamin tartalomnak köszönhetően erősíti az immunrendszert valamint gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása van. Nagyon jótékony hatással van a bélműködésre, ezáltal pedig enyhíti az aranyeres panaszokat és az emésztést is segíti. A légúti betegségekkel szemben is hatásos és még rákmegelőző hatással is rendelkezik. Csökkenti a koleszterinszintet és a magas vérnyomást, de a vastartalom miatt fokozza a vérképzést is. Egy nagy tévhit az újhagymánál, hogy csak a fehér része ehető és tápláló.
A zöld részét is bátran fogyaszd mivel abban van a legtöbb vitamin és az ásványi anyag is. Ajánlott a fogyasztása salátákhoz és húsokhoz. Az újhagyma csodálatos zöld része rendkívüli gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. A segítségével könnyebben legyőzheted a stresszt, és a fejfájást is.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
