Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ünnepek utáni hízás

2022. 02. 10. 09:27:00 hillvital.hu

Ahhoz, hogy valakire egy hét alatt több kiló súly is felrakódjon, ezt nem lehet arra a néhány napi evésre fogni. 

A plusz kilók megjelenéséhez rendszeres, több héten, hónapon át tartó egészségtelen napi étkezés szükséges. Az elhízás oka, hogy több kalóriát viszünk be, mint amennyit leadunk. De elhízáshoz vezethet az alváshiány, a stressz és a környezetszennyezés is.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy ne rakódjanak le azok a plusz kilók?

Először is át kell reformálni az étkezésünket. Ez nem lehetetlen… Napi étkezésünkben keressük meg azokat a rutinszerű pontokat, ahol tudunk változtatni. Például két étkezés között ne édességekkel tömjük magunkat, hanem együnk inkább egy natúr joghurtot, gyümölcsöt, zöldséget. Ha diétás élelmiszert fogyasztunk, abból sem szabad többet enni. Hiába kevesebb kalóriát, zsírt, cukrot tartalmaz, korlátlanul nem fogyaszthatók. Vagy kevesebb olajban sült ételt együnk, helyette sütőben kevesebb zsiradékkal készítsük el ételeinket! Kerüljük a cukros üdítőket, gyümölcsleveket. Ha csak a felét isszuk, mint eddig, akkor jó úton haladunk. Előbb-utóbb át fogunk térni a 100 %-os gyümölcslevekre és a vízre.

Ha nem tudunk egyedül megbirkózni étrendünk megreformálásával, akkor nem jó úton járunk. Olvassunk, tájékozódjunk addig, amíg eredményeket nem érünk el. Akár az egészségünk fenntartása a cél, akár a táplálkozással összefüggő betegségek kockázatának csökkentése.

Nagyon fontos az ünnepek alatt is a rendszeres testmozgás.

Ajánlott ilyenkor gyalogolni, futni vagy valamilyen sportot folytatni mint pl. labda sportok, úszás. A sport hozzájárul a fogyáshoz valamint, hogy a szervezet sokkal erősebb és egészségesebb legyen. A futás, a gyaloglás és az úszás is nagyszerűen élénkítik a vérkeringést, erősítik az immunrendszert. A labda sportoknak köszönhetően sokkal nagyobb lesz az állóképesség valamint erősödnek az izmok is. A megfelelő táplálkozás mellett fontos a folyadékbevitel is ami napi 2-3 liter víznek felel meg. Fontos az is, hogy a friss levegőn végezzük a sportot ha az idő engedi, mivel szükséges levegő és persze a D-vitamin is.

Ünnepek utáni fogyás