Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ezek a vállhúzódás okai, tünetei és kezelési módjai

2024. 06. 27. 12:07:00 HillVital

A váll húzódás okai között leggyakrabban izom eredetű problémák rejlenek.
 


A vállhúzódás okai

 

Az okok között egyértelműen felsorolható a nehéz fizikai munka, illetve az edzés. Ilyenkor, mikor nagy tehernek vannak kitéve az izmok azok könnyedén megsérülhetnek, meghúzódhatnak. Emellett ha valamilyen tevékenységet folyamatosan űzünk, akkor kisebb mikrosérülések is kialakulhatnak a túlzott megerőltetéstől.
 

Emellett még megemlíthető az is ha rosszul alszunk. Ilyenkor a legtöbb esetben a fej nincs megfelelő pozícióban, és a nyak, valamint a nyak körüli izmok állhatnak be, sérülhetnek, vagy húzódhatnak meg. Szintén egy nagyon kellemetlen probléma, hiszen a váll mellett még a nyakra is kihat.
 

Az izomhúzódások tünetei
 

Izomhúzódás esetén kialakulhat izommerevség, duzzanat, esetleg izomgyengeség is. Továbbá az is előfordulhat, hogy a sérül izmot képtelenek vagyunk kinyújtásra késztetni. Emellett pihenés közben is jelen van a fájdalom, amely mellett jelentkezhet erőtlenség is.
 

A váll húzódás tünetei
 

A váll húzódása esetén kialakulhat fájdalom, lassult mozgás, duzzanat, érzékenység, valamint vörösség és melegség is.
 

Az izomhúzódás és a vállhúzódás kezelése
 

A meghúzódott vállnak és az izomhúzódásnak különféle kezelései módja is létezik. Az izom húzódás, valamint a váll húzódás kezelése sok esetben inkább attól függ, hogy mennyire komoly a sérülés, illetve hogy milyen egyéni betegségek állnak fenn.
 


Otthoni kezelés esetén a legegyszerűbb kezelési módszer a jegelés. Csak akkor alkalmazhatunk meleg kezelést, borogatást, ha a duzzanat már csökkent. Ha ezzel nem várunk és rögtön meleg kezelést alkalmazunk, akkor többet ártunk vele!
 

Ezen felül ha jeget vagy melegítőt alkalmazunk, akkor arról sem szabad megfelejtkezni, hogy ezeket nem közvetlenül a bőrre tesszük! Tegyünk közé legalább egy törölközőt.
 

Szóba jöhet még az izomlazító krémek és a masszázs alkalmazása is. Eredményesebb javulás elérése érdekében gyakran alkalmazzák a kettőt együtt. A masszázs hozzájárul az izom ellazulásához, valamint a vérkeringés gyorsításához is. Ennek köszönhetően a gyógyulási folyamat is gyorsítható. Izomlazító krémek esetén törekedjünk a természetességre, és javasolt olyat választani, amely nem rendelkezik kellemetlen mellékhatásokkal!
 

Fájdalom a jobb vállban.


A váll húzódás gyógyulási ideje számos tényezőtől függ, beleértve a sérülés súlyosságát, az életkort, az egészségi állapotot és az alkati adottságokat is.

 

A vállhúzódás gyógyulása általában hetek vagy hónapok alatt zajlik le. Az enyhe sérülések esetén a gyógyulás rövidebb lehet, míg a súlyosabb sérülések hosszabb ideig tarthatnak. A váll zúzódás gyógyulási ideje sokkal kevesebb ideig tart, átlagosan 7-10 nap alatt szokott elmúlni,