Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Vállmasszázs: Gyógyító érintés a fájdalom enyhítéséért

2023. 08. 03. 15:15:00 hillvital.hu

A legtöbb esetben a fejfájás a gerincet körülvevő izmokban lévő feszültségtől alakul ki.

A túlzott terhelés ami a hát izmait éri nagyon könnyedén megfeszítheti az izomkötegeket. Ez képes kimozdítani a csigolyákat a helyükről és a kár a gerincoszlop deformálódásához is vezethet.

 

A váll masszírozása fontos lehet.

Ha nincsenek a helyükön a csigolyák, akkor a test nem képes egészségesen működni.
 

A váll illetve nyak masszázsnál speciális fogásokat és mozdulatokat szoktak alkalmazni, hogy a görcsös és feszült izmok kilazuljanak. Ezek a mozdulatok persze segítenek a fájdalom csökkentésében is. A masszázsnak az a célja, hogy a nyak, a vállöv és a hát vérkeringése javuljon.
 

Ennél a testtájnál a fájdalom kialakulásának az oka a legtöbb esetben a sok ülőmunka. Az állandó terhelés, stressz és igénybevétel miatt az izmok megfeszülnek nagyon. Egy jó masszázs viszont sokat javíthat ezen.
 

A fej, a nyak és a váll masszírozása akármikor és bárhol elvégezhető. Csupán egy karfa nélküli székre van szükséged. Itt gyűlnek össze a stresszcsomók amiket ki kell masszírozni. Minden dörzsölés, simítás és nyomás szinte máshogyan hat a testre.

Nézzük meg most az alapfogásokat amelyekkel te is tudod magadat vagy mást is kezelni.

 

Dörzsölés: Lehet ujjal, a tenyér külső élével vagy a tenyérgyökkel ez a technika.

 

Nyomkodás: Lehet a teljes kézzel vagy csak alkarral, de akár az ujjakkal vagy a 2 hüvelykujjal is végezhető. Lehet erősebben és persze gyengébben is nyomkodni, de az erős nyomást érdemes óvatosan csinálni, és ahogy lassan felengeded a kezedet érdemes néhány másodpercig a fájó ponton tartani az ujjaidat.

 

Ütögetés: Ilyenkor a külső kézélt kell használnod felváltva a problémás területen. Ha nyitott ujjakkal végzed, akkor sokkal gyengédebb az érzés.

 

Gyúrás: Ezt azokon a felületeken érdemes végezni ahol több a bőr és hús és persze a teljes kézfelülettel. Ha csak ujjal csinálod, akkor azt a vállaknál és a nyak hátsó részénél csináld.

 

Nyugtató fogás: Ez a fogás szokta jelenteni a masszázs elejét vagy a végét. Ez csak egy nyugtató technika amely során a masszázst csináló ember csak ráteszi a kezét a páciens fejére, vállaira vagy a hátára és egy ideig rajta tartja.

 

Érdemes masszázs közben gyógynövényes balzsamot is használni, hogy sokkal hatásosabb legyen a kezelés, mivel a gyógynövények csökkentik a gyulladást és a fájdalmat is.

Még egy utolsó dolog ami fontos, mégpedig, hogy mindenki csak saját felelősségre végezze a masszázst. Érdemes egy szakembert felkeresni aki mindenféle technikát ismer.
 

Váll masszírozása.

Nagyszerű váll lazító gyakorlatok

 

Vállkörzések: Állj vagy ülj egyenes háttal. Lassan emeld fel a vállaidat a füledig, majd körözz velük először előre, majd hátra. Ismételd meg ezt a mozgást 10-15 alkalommal mindkét irányban.

 

Nyújtások a mellkas előtt: Állj vagy ülj egyenesen. Emeld fel a karjaidat az oldaladon, majd húzd őket előre, és kulcsold össze a tenyereidet. Ebben a pozícióban nyújtsd ki a karjaidat előre. Tartsd ezt a pozíciót 20-30 másodpercig, majd ismételd meg többször.

 

Váll emelés: Állj egyenesen, és lazítsd le a karjaidat az oldaladon. Lassan húzd fel a vállaidat a füledig, majd engedd le őket. Ismételd meg ezt a mozgást 10-15 alkalommal.

 

Vállnyújtás: Állj vagy ülj egyenesen. Emeld fel a jobb karodat, és hajlítsd be a könyököd úgy, hogy a kézfejed háta a hátad felé nézzen. Szorítsd meg a jobb könyököd bal kézfejeddel, majd finoman húzd a jobb karodat balra, hogy érezd a váll nyújtását. Tartsd ezt a pozíciót 20-30 másodpercig, majd ismételd meg a másik oldalon.