Vega töltött káposzta - Így készítsd el!
A töltött káposzta egy kedvelt étel, melyről a vegetáriánusoknak sem kell lemondaniuk!
Hozzávalók
1 fej kisebb káposzta
4 db közepes fej fehér csiperkegomba
3 szál friss közepes méretű sárgarépa
8 dkg gersli
1 fej kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk. olívaolaj
1 ek. kókuszzsír
1 kk. só
1 kk. őrölt színes bors
A paradicsomléhez:
6 db érett paradicsom
2 dl víz
1 kk. só
1 csipet fehér bors
1 tk. olívaolaj
Elkészítés
A káposztatorzsát késsel óvatosan kikanyarítjuk. A káposztafejet forró vízbe állítva megabároljuk. Leveleire szedjük, a megvastagodott kocsányát levágjuk, a nagyobb leveleket ketté tépjük. A paradicsomot meghámozzuk, és egy kisebb fazékba daraboljuk. Félretesszük. A sárgarépát meghámozzuk, majd sajtreszelőn legyaluljuk, a gombát tisztítás után apróra vágjuk, és egy tálba tesszük. A hagymát és a fokhagymát hozzáreszeljük. A gerslit leöblítjük, lecsepegtetjük, majd a tálba öntjük. Az olívaolajat és a kókuszzsírt hozzákeverjük, és fűszerezzük. Ezután megtöltjük a káposztaleveleket, majd a fazékba a darabolt paradicsom tetejére rakjuk. Egy paradicsomot a tetejére karikázunk. Sóval és kevés fehérborssal meghintjük. Olívaolajjal meglocsoljuk, 2-3 dl vízzel felöntjük. A forrást követően közepesen alacsony hőmérsékleten kb. 20 perc alatt készre főzzük. Lefedve még 3-4 percet hagyjuk állni. Fontos, hogy ne főzzük túl!
Legközelebb egy igazi hagyományos szabolcsi töltött káposzta receptjét közöljük!
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
