Menü

Hogyan különböztethetjük meg a vírusos vagy bakteriális fertőzést?

HillVital
2017. 03. 30. 15:04:00

Azért fontos tudni, hogy baktérium vagy vírus okozza-e a légúti betegséget, mert különbözik a kezelés módja.
 

Azt, hogy egy betegséget vírus vagy baktérium okoz, egyértelműen csak laboratóriumi vizsgálattal lehet meghatározni. De többnyire erre nincs szükség.

A vírusfertőzések általában 3-10 napig tartanak, és saját maguktól elmúlnak. Az első néhány napon érezzük magunkat a legrosszabbul, utána folyamatosan egyre jobban leszünk. Ha a tünetek 10-14 napnál tovább tartanak, és folyamatosan romlik az állapotunk, akkor előfordulhat, hogy a vírusfertőzés mellé egy bakteriális felülfertőződés is társul.

A vírusfertőzés sokszor hőemelkedéssel jár együtt, vagyis a lázunk általában nem megy 38 fok fölé. A szervezetünk azért emeli a hőmérsékletet, hogy a kórokozókat el tudja pusztítani, illetve le tudja lassítani azoknak az enzimeknek a működését, amelyek segíthetik a vírusok szaporodását. A vírusfertőzés egyéb tünetei közé tartozhat az izzadás, hidegrázás, izomfájdalom, étvágytalanság, általános rosszullét, elesettségérzet. Az egész szervezetünk igyekszik a vírusok ellen küzdeni, így akár az izmaink, ízületeink is fájhatnak.

Fejfájás is jelentkezhet, elsősorban a homlok területén, de a torkunk is fájhat. Az orrunk bedugulhat, ez fokozott váladéktermelődéssel járhat együtt, és a váladék irritálhatja a torkot, így gyakori köhögés kíséri. Sokszor a köhögés tovább tart, mint a vírusfertőzés maga. Vírusfertőzés esetén az orrból távozó vagy a felköhögött váladék híg és átlátszó. A vírusfertőzések ellen az antibiotikum nem használ. A terápia inkább csak a tünetek enyhítésére irányul.

 
Ezzel szemben a bakteriális fertőzések 5-14 napig tartanak, a tünetek idővel folyamatosan romlanak, és sajnos gyógyszeres kezelés nélkül ritkán múlnak el teljesen. A bakteriális fertőzések kezelésére antibiotikumot kell szedni. Gondoljunk a természetes antibiotikumokra is, ne csak elsősorban a gyógyszerekre!

A bakteriális fertőzések gyakran járnak magas lázzal, a testhőmérséklet 38 fok fölé kerülhet, mert a szervezet így küzd a baktériumok ellen. A bakteriális fertőzés egyéb tünetei között találhatjuk az egy-egy pontra koncentrálódó, erős fájdalmat. Ez ott következik be, ahol a baktériumok megtelepedtek (például a fülben, torokban. A köhögéskor a felköhögött váladék sárgás, zöldes, esetenként rozsdasínű is lehet. A nyirokcsomók meg is duzzadhatnak, ez leginkább a fül mögött és a nyakon érezhető.
Vírusok és baktériumok megkülönböztetése.

 
Az ősz beköszöntével az immunrendszer erősítése ismét nagy szerepet kap. Fel kell készíteni a szervezetet a kórokozókkal elleni védelemre, aminek az egyik legrégebbi formája a gyógyteák fogyasztása.
 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Betegségek
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!

Keresés