Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Visszeres láb masszírozása? - Így csináld!

2023. 06. 27. 10:04:00 hillvital.hu

Gyakran ismételt kérdések egyike, hogy hogyan történik a visszeres láb masszírozása.

 

A mai világban már a masszírozás nem csupán egy szolgáltatás ami a kényelmet szolgálja, hanem egy gyógyítási mód is. 

A masszírozás nagyban hozzájárul, hogy a test állapota ne romoljon hanem ellenkezőleg javuljon. Viszont fontos tudni ha nem a megfelelő kezelést kapod, akkor akár rosszabb is lehet a helyzet.
Napjainkban egy masszázs olyan lehet mint egy nagyszerű pihenés.

 

De vajon visszérproblémák esetén is lehet masszíroztatni?

Nagy tévedés aki azt hiszi, hogy visszér esetén nem szabad masszíroztatni. Az is egy tévhit, hogy ha megmasszírozzák a visszereket, akkor annak akár végzetes következményei is lehetnek. Azt tudni kell, hogy a visszereket több stádiumra lehet bontani, tehát nem mindegyik stádiumban lehet masszírozni. Ezért előtte mindenképpen egyeztetni kell egy orvossal.

 

Abban az esetben ha javasolt, vagy megengedett a visszerek masszírozása, akkor a következők ajánlottak:

Üljünk vagy feküdjünk kényelmesen, és emeljük fel a lábunkat a szív magasságában. Ez segít csökkenteni a duzzanatot és javítja a vérkeringést. Könnyedén masszírozzuk a lábat a boka irányából a comb felé. Az ujjainkat használva körkörös mozdulatokat is végezhetünk a bőrön, hogy segítsük a vér áramlását. Használhatunk enyhe nyomást a vénák mentén, de kerüljük az erőteljes dörzsölést, mert ez súlyosbíthatja a visszeres tüneteket.

 

Hogy mikor az igazán jó a masszírozás?

Amikor a beteg állapota nem túl súlyos és még a visszerek kezdeti állapotban vannak, akkor egy masszázs nem csak kellemes érzés hanem sokat is segíthet abban, hogy az erek újra rugalmasak legyenek. Tehát kezdeti stádiumban egyenes ajánlott a masszírozás. Amikor az erek állapota elkezd romlani, akkor is ajánlott a masszázs mivel ilyenkor nem lehet hosszan és mélyen kezelni. Ebben az esetben csak gyengéd mozdulatokkal masszíroz a szakember és csak néhány percig tart az egész kezelés. Ajánlott reggel elvégezni aztán pedig felpolcolni a lábakat. A visszér masszázs csak akkor lehet hatékony, ha rendszeresen végzik, és csak akkor javasolt, ha a visszér még nem súlyos állapotban van.

Van persze olyan eset is amikor a masszázs tilos.

Sajnos nem minden esetben tesz jót a masszázs a betegeknek. Ha nem megfelelően van alkalmazva, akkor akár tényleg komoly következményei is lehetnek. Azokban az esetekben amikor a visszerek állapota már olyan, hogy trombózis fenyeget, akkor egyáltalán nem szabad masszíroztatni.  Ebben az esetben a behatások sajnos elősegítik a vérrögök leszakadását és az erek állapota is romolhat. Persze ahhoz, hogy megtudd az ereid állapotát mindenképpen orvoshoz kell fordulni hiszen ő mondhatja meg, hogy szabad-e masszíroztatni.

 

Fontos, hogy a visszér masszázst csak olyan szakember végezze, aki megfelelően képzett és tapasztalt a visszér kezelésében. A masszázs során előfordulhatnak kellemetlenségek, mint például a fájdalom vagy a duzzanat, ezért fontos, hogy a masszázst végző szakember képes legyen kezelni ezeket a tüneteket.

Láb masszírozása