Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Visszeres láb masszírozása

Visszeres láb masszírozása

Sági Zsolt - HillVital
2020. 04. 14. 14:35:00

Nagyon fontos kérdés szokott lenni, hogy a visszeres lábat lehet-e masszírozni.

A mai világban már a masszírozás nem csupán egy szolgáltatás ami a kényelmet szolgálja, hanem egy gyógyítási mód is. 

A masszírozás nagyban hozzájárul, hogy a test állapota ne romoljon hanem ellenkezőleg javuljon. Viszont fontos tudni ha nem a megfelelő kezelést kapod, akkor akár rosszabb is lehet a helyzet.
Napjainkban egy masszázs olyan lehet mint egy nagyszerű pihenés. De vajon visszérproblémák esetén is lehet masszíroztatni? Nagy tévedés aki azt hiszi, hogy visszér esetén nem szabad masszíroztatni. Az is egy tévhit, hogy ha megmasszírozzák a visszereket, akkor annak akár végzetes következményei is lehetnek. Azt tudni kell, hogy a visszereket több stádiumra lehet bontani, tehát nem mindegyik stádiumban lehet masszírozni. Ezért előtte mindenképpen egyeztetni kell egy orvossal.

Hogy mikor az igazán jó a masszírozás?

Amikor a beteg állapota nem túl súlyos és még a visszerek kezdeti állapotban vannak, akkor egy masszázs nem csak kellemes érzés hanem sokat is segíthet abban, hogy az erek újra rugalmasak legyenek. Tehát kezdeti stádiumban egyenes ajánlott a masszírozás. Amikor az erek állapota elkezd romlani, akkor is ajánlott a masszázs mivel ilyenkor nem lehet hosszan és mélyen kezelni. Ebben az esetben csak gyengéd mozdulatokkal masszíroz a szakember és csak néhány percig tart az egész kezelés. Ajánlott reggel elvégezni aztán pedig felpolcolni a lábakat. A visszér masszázs csak akkor lehet hatékony, ha rendszeresen végzik, és csak akkor javasolt, ha a visszér még nem súlyos állapotban van.

Van persze olyan eset is amikor a masszázs tilos.

Sajnos nem minden esetben tesz jót a masszázs a betegeknek. Ha nem megfelelően van alkalmazva, akkor akár tényleg komoly következményei is lehetnek. Azokban az esetekben amikor a visszerek állapota már olyan, hogy trombózis fenyeget, akkor egyáltalán nem szabad masszíroztatni.  Ebben az esetben a behatások sajnos elősegítik a vérrögök leszakadását és az erek állapota is romolhat. Persze ahhoz, hogy megtudd az ereid állapotát mindenképpen orvoshoz kell fordulni hiszen ő mondhatja meg, hogy szabad-e masszíroztatni.

 

Fontos, hogy a visszér masszázst csak olyan szakember végezze, aki megfelelően képzett és tapasztalt a visszér kezelésében. A masszázs során előfordulhatnak kellemetlenségek, mint például a fájdalom vagy a duzzanat, ezért fontos, hogy a masszázst végző szakember képes legyen kezelni ezeket a tüneteket.

Visszeres láb masszírozása

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!