Barion Pixel
Menü

A visszérgyulladás kezelése borogatás segítségével?

Sági Zsolt - HillVital
2021. 06. 09. 11:28:00

A visszérgyulladás kezelésében a gyulladt visszér borogatása is a segítségünkre lehet. A visszér kezelése sokféleképpen elvégezhető otthon is. Bemutatunk néhány hatásos módszert.
 

A hideg vizes borogatás lábra kiváló lehet. Azonban ezt inkább a hideg víznek, mintsem magának a borogatásnak köszönhetjük.
 

A hidegvizes borogatás ugyanis összehúzza a vénák falának az izmait, így elősegítik azok kiürülését. Visszeresként a meleg vizes áztatást, hosszan tartó fürdőzést, illetve meleg vizes borogatást mindenképp kerüljük. Nem véletlen ugyanis, hogy a visszeres panaszok nyáron erősödnek. Ilyenkor a meleg hatására a visszerek kitágulnak és megnő pangás. Ennek tudatában visszérre borogatás céljából csakis kizárólag hideg vízzel történőt alkalmazzunk.
 

Nagyszerű visszérgyulladás borogatás lehet a körömvirágból is.

 

Nagyon népszerű hazánkban a körömvirág aminek magas a C-vitamin és a flavonoid tartalma is. Kiváló fertőtlenítő, sebgyógyító és gyulladáscsökkentő ez a növény.

 

A gyulladt visszér kezelése otthon, történhet még almaecettel is. Az almaecetes borogatás is hatásos lehet a visszérgyulladásra.
 

Az almaecet lecsökkenti a gyulladást, képes enyhíteni a fájdalmat valamint javítja véráramlást és tisztítja az ereket.  
 


Mit tehetünk a visszérgyulladás megelőzése érdekében?

 

Az első és talán legfontosabb, hogy odafigyeljünk a testmozgásra. A sportok közül kiemelkedően jó hatással vannak a vízi sportok. Az úszás, vagy a vízben végzet gyakorlatok többszörösen is jó hatással vannak a visszerekre. Az úszás során a testre nehezedő víz nyomásának köszönhetően az alsó végtagokból kipréselődik a vér, aminek köszönhetően a telt visszerek kiürülnek. A hideg víznek köszönhetően a vénák fala összehúzódik, ami szintén elősegíti a vénák kiürülését. Az úszás közbeni ritmusos lábmozgatás működteti az izompumpát, valamint a vízszintes testhelyzetnek köszönhetően kisebb a lábakra nehezedő súly.
 

Úszás mellett javasolt még a kerékpározás is.
 

Figyeljünk azonban oda, hogy ne végezzünk állandó ugrálással, megerőltető, kimerítő tornát. A súlyokat szintén kerüljük visszeresként.
 

Otthon is végezhető testmozgások.
 

Az alsó végtagok esetében a pangás elleni gyakorlatok játszanak szerepet. Fekvő testhelyzetben a bokák, lábak mozgatása, a szív szintje felé emelve segítik a vénák kiürülését. Oda kell figyelni arra is, hogy üléskor a lábakat egy alacsonyabb székre vagy zsámolyra fel kell tenni. Alváskor is célszerű a lábakat felpolcolni.
 

A túlsúlyra különös hangsúlyt kell fordítani, hiszen ennek köszönhetően extra súlyt kell elbírnia az alsó végtagoknak. Ajánlott még különböző krémek használata, mely visszér feszesítő tulajdonságainak köszönhetően felfrissítik a fárad, nehéz visszeres lábat.
 

Visszérgyulladás kezelése borogatás segítségével

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!