Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Miért fontos a visszérkezelés? Mutatjuk!

2023. 04. 06. 08:40:00 hillvital.hu

A visszérkezelés elsősorban ott kezdődik, hogy szükséges a problémát észrevenni.

 

Sokan nem foglalkoznak a kis kiduzzadó hajszálerekkel, amelyek a lábukon jelentkeznek, pedig a visszérkezelés kezdeti fázisban elkezdve talán még visszafordítható, később azonban csak műtéttel távolítható el.

A visszérprobléma körülbelül a lakosság felét érinti, általában azokat, akik ülőmunkát végeznek és 35-50 éves középkorú személyeket érinti, 70 év felett pedig az a ritka, ha olyan személlyel találkozunk, aki nem küzd a visszér problémájával. A visszér kialakulásának számos miértje lehet. Elsősorban azoknál alakul ki, akik rendelkeznek azzal a bizonyos genetikai hajlammal. Elsősorban nekik fontos az, hogy folyamatos önvizsgálattal figyeljék a hajszálereket, és abban az esetben, ha észreveszik a kisebb kiduzzadást vagy tágulást, akkor kezdjék el a visszérkezelés alapjait.
 

Ezekben az esetekben sokszor visszafordítható még a folyamat, legalábbis lassítható az.

A terhes nők fokozott veszélynek vannak kitéve a visszérbetegséggel kapcsolatban, ezért számukra is azt a tanácsot tudjuk adni, hogy még a terhesség előtt kezdjenek el valamiféle visszérkezelési módot alkalmazni, például masszírozzák lábukat vadgesztenye krémmel, ez nem csak a visszérkezelés számára fontos, de frissítő és ápoló hatása is ismert.

 

A visszérre való hajlam természetesen nem csak a genetika és a terhesség lehet, azoknál, akik ülőmunkát végeznek, illetve a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a fogamzásgátló gyógyszerek és a dohányzás is megnöveli a visszér kialakulásának esélyét. Azért fontos a visszért kezelni, mert különben a páciens állandó trombózisveszélynek van kitéve. A kezdeti visszérkezelés természetesen történhet gyógynövény termékekkel és krémekkel, ugyanakkor a későbbi állapotban szükséges orvoshoz fordulni és sebészi vagy injekciós technikával eltávolítani a visszeres részt.
 

Az enyhébb visszérproblémák orvosolhatóak injekciós beavatkozással, amely nem okoz hegeket, nem fájdalmas, ugyanakkor sajnos nagyobb a kiújulásra való hajlam, mint a műtéti eljárás során, amikor is eltávolítják az ér kitágult részét.

 

A műtéti beavatkozás hátránya, hogy bentfekvést igényel és hegeket hagy hátra, ugyanakkor szinte biztos, hogy azon a területen tökéletes és végleges volt a visszérkezelés. A napi könnyű séta és a vadgesztenye krém kiváló a visszérkezelés kezdeti szakaszában.
 

Fájó női lábak az ágyon